Yıldız Taşı30th Mart 2023

Yıldız taşı, adını yüzeyindeki ışık yansımalarının yıldız şeklinde görünmesinden almaktadır. Yıldız taşı, mineraller arasında özellikle kalsedon ailesinde yer alan bir taştır. Genellikle mavi, siyah veya gri renkli olur. Yıldız taşı, birçok farklı kültürde ve inanç sisteminde önemli bir yere sahip olmuştur.

Yıldız taşının özellikleri şunlardır:

  • Renk: Yıldız taşı genellikle mavi, siyah veya gri renklidir.
  • Sertlik: Yıldız taşı, Mohs sertlik ölçeğinde 7-7.5 arasında bir sertliğe sahiptir, yani oldukça sert bir taştır.
  • Yoğunluk: Yıldız taşı, orta yoğunluğa sahiptir.
  • Şeffaflık: Yıldız taşı, opak bir yapıya sahiptir.
  • Parıltı: Yüzeyindeki ışık yansımaları nedeniyle yıldız şeklinde bir desen gösterir.

Yıldız taşı, özellikle takı yapımında kullanılır. Yıldız taşı, kolye, bilezik, küpe, yüzük ve diğer takılar için kullanılır. Ayrıca, yıldız taşının bazı kültürlerde farklı anlamları da vardır. Örneğin, Hindistan’da yıldız taşı, umut, huzur ve başarıyı sembolize eder. Yıldız taşı, aynı zamanda, spiritüel inançlara sahip insanlar arasında da popülerdir. Bazı insanlar yıldız taşının, zihinsel netlik, huzur, hedefe odaklanma ve stresle başa çıkma gibi özellikleri olduğuna inanırlar.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir