Terahertz Taşı30th Mart 2023

Terahertz, elektromanyetik spektrumun bir bölgesidir ve frekansı 0.1 ila 10 terahertz aralığında olan dalga boylarını ifade eder. Bu aralık, radyo dalgaları ve mikrodalgalar ile kızılötesi ışınım arasındaki bölgede yer alır.

Terahertz’in özellikleri şunlardır:

  1. Frekans: Terahertz, frekansı 0.1 ila 10 terahertz aralığında olan bir elektromanyetik dalga türüdür.
  2. Dalga boyu: Terahertz, dalga boyu 0.03 ila 3 mm aralığında olan elektromanyetik bir dalga türüdür.
  3. Görüntüleme: Terahertz, bazı malzemelerin içindeki gizli nesneleri veya özellikleri tespit etmek için görüntüleme tekniklerinde kullanılabilir.
  4. Yapısal analiz: Terahertz, moleküllerin ve malzemelerin yapısını ve özelliklerini analiz etmek için kullanılabilir.
  5. Güvenlik: Terahertz, güvenlik uygulamalarında kullanılabilir ve özellikle insan vücudu üzerindeki gizli nesneleri tespit etmek için kullanılabilir.
  6. Tıp: Terahertz, tıp alanında kullanılabilir ve özellikle dokuların analizi ve kanser tespiti için potansiyel olarak faydalı olabilir.

Terahertz, son yıllarda birçok farklı alanda araştırılmaktadır ve potansiyel uygulamaları sayesinde gelecekte daha yaygın olarak kullanılabilir hale gelebilir.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir