Sedef Taşı30th Mart 2023

Sedef taşı, birçok farklı kabuklu deniz canlısının kabuğunda bulunan bir organiktir. Sedef taşı, pürüzsüz ve parlak bir yüzeye sahip olması nedeniyle takı yapımında ve dekorasyonda sıklıkla kullanılır.

Sedef taşının özellikleri şunlardır:

  • Renk: Sedef taşı, beyaz, krem, sarı, mavi, yeşil, pembe ve siyah gibi farklı renklerde olabilir.
  • Sertlik: Sedef taşı, Mohs sertlik ölçeğinde 2.5-4.5 arasında bir sertliğe sahiptir, yani diğer minerallerden daha yumuşaktır.
  • Yoğunluk: Sedef taşı, orta yoğunluğa sahiptir.
  • Şeffaflık: Sedef taşı, opak bir yapıya sahiptir.
  • Parıltı: Sedef taşı, pürüzsüz ve parlak bir yüzeye sahiptir ve ışık altında güzel bir iridescence (renk değiştirme özelliği) gösterir.
  • Enerji özellikleri: Sedef taşı, rahatlatıcı bir etkiye sahip olup, sakinleştirici, huzur verici ve stresi azaltıcı özellikleri vardır. Ayrıca, özgüveni artırıcı ve pozitif enerji verici etkileri de olduğuna inanılır.

Sedef taşı, takı yapımında ve dekorasyonda kullanılan bir malzemedir. Özellikle, inci takılarının yapımında sıklıkla kullanılır. Ayrıca, sedef taşı, kabuklarından özütlenen madde ile kozmetik ürünlerinde de kullanılır. Sedef taşı aynı zamanda, deniz kabuğu motifleri olan ve sahil evleri dekorasyonunda kullanılan objelerin yapımında da kullanılır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir