Oniks Taşı30th Mart 2023

Oniks, bir çeşit kalsedon mineralidir ve kriptokristalin olarak sınıflandırılır. Bu taş, taban rengi genellikle siyah ya da kahverengi olan, beyaz ya da krem ​​renkteki desenler içeren şeffaf bir taştır.

Oniks’in özellikleri şunlardır:

  1. Renk: Oniks, genellikle siyah ya da kahverengi bir taban rengine sahiptir ve üzerinde beyaz veya krem ​​renkli şeritler, lekeler veya damarlar bulunur.
  2. Sertlik: Oniks, 6-7 mohs sertlik skalasında yer alır ve diğer kalsedon taşları gibi oldukça dayanıklıdır.
  3. Yoğunluk: Oniks, diğer kalsedon taşları gibi yoğun bir yapıya sahiptir.
  4. Parlaklık: Oniks, camımsı bir parlaklığa sahiptir ve cilalanmış yüzeyi oldukça pürüzsüzdür.
  5. Spiritüel faydalar: Oniks, bazılarına göre zihni sakinleştirmeye, stresi azaltmaya, özgüveni artırmaya, kişisel gücü artırmaya ve negatif enerjileri uzaklaştırmaya yardımcı olabilir.

Oniks, mücevher yapımında sıklıkla kullanılır ve kolye, bilezik, küpe gibi takılar yapmak için kullanılır. Ayrıca, bazı alternatif tıp tedavilerinde de kullanılabilir ve özellikle yoga ve meditasyon uygulamalarında kullanılır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir