Obsidyen30th Mart 2023

Obsidiyen, volkanik cam olarak da bilinen doğal bir mineraldir. Volkanik patlamalar sırasında lavların hızla soğuması sonucu oluşur. Koyu renkli ve camımsı bir yapıya sahip olan obsidiyen, yeryüzünde en hızlı soğuyan taşlardan biridir.

Obsidiyen taşının bazı özellikleri şunlardır:

  1. Renk: Genellikle siyah veya koyu yeşil renktedir, ancak bazen mavimsi, kırmızımsı veya kahverengi tonlarında da bulunabilir.
  2. Sertlik: Yaklaşık 5-5.5 mohs sertlik skalasında yer alan orta sert bir taştır.
  3. Yapı: Obsidiyenin yapısı camımsıdır ve kırılgan bir yapıya sahiptir.
  4. Parlaklık: Obsidiyen mat veya camsı bir parlaklığa sahiptir.
  5. Spiritüel faydalar: Obsidiyen taşı, bazılarına göre negatif enerjileri uzaklaştırmaya yardımcı olabilir ve kişinin koruyucu bir kalkan oluşturmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, zihinsel kararlılık ve öz disiplin sağlamaya yardımcı olabilir.

Obsidiyen taşı, mücevher yapımında sıklıkla kullanılır ve kolye, bilezik, küpe gibi takılar yapmak için kullanılır. Ayrıca, bazı alternatif tıp tedavilerinde de kullanılabilir ve özellikle yoga ve meditasyon uygulamalarında kullanılır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir