Larimar Taşı30th Mart 2023

Larimar, nadir bulunan bir doğal taş ve minerallerin bir karışımıdır. Tek bir yerde, yani Dominik Cumhuriyeti’nde bulunur ve genellikle gökyüzü mavisi ile beyazın karışımı bir renge sahiptir. Larimar, yerel halk tarafından “Atlantis Taşı” olarak adlandırılır, çünkü bazıları bu taşın Atlantis’ten kalma olduğuna inanır.

Larimar, pirit, kalsit ve diğer minerallerin bir karışımıdır. Bu mineral karışımı, taşın mavi renk tonlarını ve desenlerini oluşturur. Bazı taşlar, beyaz veya kahverengi damarlar veya noktalar içerebilir.

Larimar’ın farklı özellikleri vardır. Bazıları şunlardır:

  • Renk: Larimar, genellikle gökyüzü mavisi renkte olur ve beyazın karışımı ile belirgin bir kontrast oluşturur. Taşın rengi, içinde bulunan minerallerin türüne ve oranına bağlıdır.
  • Sertlik: Larimar, Mohs sertlik ölçeğinde 4.5 ila 5 arasında bir sertliğe sahiptir, bu nedenle çizilmelere karşı hassastır ve dikkatli kullanılmalıdır.
  • Şeffaflık: Larimar, genellikle yarı saydamdır ve içindeki minerallerin türüne ve oranına bağlı olarak şeffaflığı değişebilir.
  • Dayanıklılık: Larimar, dayanıklı bir taş değildir ve darbelere ve çizilmelere karşı hassastır, bu nedenle taşın bakımı için dikkatli olunmalıdır.
  • Enerji özellikleri: Larimar, rahatlama, stres azaltma ve yaratıcılığı artırma özellikleri ile bilinir. Bazıları ayrıca, taşın iç huzur, uyum ve bütünlük sağladığına inanırlar.

Larimar, mücevher yapımında sıklıkla kullanılır ve genellikle yüzük, kolye, bilezik ve küpe gibi takılarda kullanılır. Ayrıca, bazıları tarafından toplayıcılar tarafından doğal güzellikleri nedeniyle de değer verilir.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir