Firuze-Turkuaz Taşı30th Mart 2023

Firuze ve Turkuaz, iki farklı mineraldir ancak genellikle birbirleriyle karıştırılır ve benzer şekilde kullanılırlar.

Firuze taşı, bir bakır mineralleri ailesine ait bir taştır ve genellikle turkuaz mavisi renkte olmakla birlikte, yeşil ve kahverengi tonları da olabilir.

Turkuaz taşı ise, fosfat mineralleri ailesine ait bir taştır ve genellikle turkuaz mavisi renginde bulunur.

Firuze ve turkuaz taşlarının bazı ortak özellikleri şunlardır:

  1. Renk: Firuze ve turkuaz, genellikle turkuaz mavisi renkte olmakla birlikte, yeşil ve kahverengi tonlarına da sahip olabilirler.
  2. Sertlik: Firuze ve turkuaz, yaklaşık 5-6 mohs sertlik skalasında yer alırlar.
  3. Yapı: Firuze ve turkuaz, opak bir yapıya sahiptirler.
  4. Parlaklık: Firuze ve turkuaz, camımsı bir parlaklığa sahiptirler.
  5. Spiritüel faydalar: Firuze ve turkuaz taşları, bazılarına göre kişinin zihni açmaya, yaratıcılığı teşvik etmeye, stresi azaltmaya ve zihni sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca, iletişimi geliştirmeye ve özgüveni artırmaya yardımcı olabilirler.

Firuze ve turkuaz taşları, mücevher yapımında sıklıkla kullanılır ve kolye, bilezik, küpe gibi takılar yapmak için kullanılır. Ayrıca, bazı alternatif tıp tedavilerinde de kullanılabilir ve özellikle yoga ve meditasyon uygulamalarında kullanılır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir