Ay Taşı30th Mart 2023

Ay taşı, mineralojik olarak feldispat grubuna ait bir taştır. Adını, rengine benzerliği nedeniyle Ay’dan almıştır. Ay taşı, genellikle berrak veya bulanık beyaz renkte, ancak sarı, yeşil, kahverengi, pembe ve mor renklerde de bulunabilir. Ay taşı, Hindistan, Sri Lanka, Avustralya, Meksika, Tanzanya, Kenya ve Amerika Birleşik Devletleri gibi birçok ülkede bulunur.

Ay taşının özellikleri şunlardır:

  • Renk:
  •  genellikle beyaz renkte olmasına rağmen, sarı, yeşil, kahverengi, pembe ve mor renklerde de bulunabilir. Bazı ay taşları, içindeki mineral kusurlarına bağlı olarak gökkuşağı tonlarında renkli ışık yansıtır.
  • Sertlik: Ay taşı, Mohs sertlik ölçeğinde 6-6.5 arasında bir sertliğe sahiptir, bu da orta derecede dayanıklı bir taş olduğunu gösterir.
  • Yoğunluk: Ay taşı, orta yoğunluğa sahiptir.
  • Şeffaflık: Ay taşı, saydam veya opak olabilir.
  • Parıltı: Ay taşı, opak veya yarı saydam olabilen, yansıtıcı olmayan bir mat parlaklığa sahiptir.
  • Enerji özellikleri: Ay taşı, zihin açıklığı, sezgi, denge, hassasiyet ve duygusal iyileşme ile ilişkilendirilir. Ay taşı aynı zamanda, özellikle kadınlar için, doğurganlık, gebelik ve doğumla ilişkili enerjilere de sahiptir.

Ay taşı, takı yapımında sıklıkla kullanılır. Ayrıca, kristal terapi ve şifa uygulamalarında kullanılan bir taştır. Ay taşı, aynı zamanda dünya genelinde çeşitli kültürlerde ve inanç sistemlerinde önemli bir sembol olarak kabul edilir.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir