Anyolit Taşı30th Mart 2023

Anyolit, yeşil zoisit kristallerinin pembe veya kırmızı renkte rubi kristalleriyle bir arada bulunduğu bir taştır. Adını Tanzanya’da bulunduğu bölgenin Masai kabilelerinden aldı ve Masai stili takılar yapmak için sıklıkla kullanılmaktadır.

Anyolit’in özellikleri şunlardır:

  • Renk: Anyolit, yeşil zoisit kristalleri ile pembe veya kırmızı renkteki rubi kristallerinin birleşiminden oluştuğu için yeşil, pembe ve kırmızı renklerin kombinasyonunu gösterir.
  • Sertlik: Anyolit, Mohs sertlik ölçeğinde 6.5-7 arasında bir sertliğe sahiptir.
  • Yoğunluk: Anyolit, orta yoğunluğa sahiptir.
  • Şeffaflık: Anyolit, opak bir yapıya sahiptir.
  • Parıltı: Anyolit, kaba bir yapıya sahiptir ve parlaklığı düşüktür.

Anyolit, takı yapımında sıklıkla kullanılır ve özellikle halka, kolye, bilezik ve küpe yapımında tercih edilir. Anyolit, birçok kişi tarafından güçlü bir enerjiye sahip olduğuna inanılan bir taştır. Özellikle, beden, zihin ve ruh sağlığını koruduğu, stresi azalttığı ve pozitif düşünceyi teşvik ettiği söylenir. Ayrıca, anyolit aşk ve romantizmi sembolize eder ve ilişkilerde uyum ve sevgi sağladığına inanılır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir