Akuamarin Taşı,30th Mart 2023

Akuamarin, beryl mineral ailesine ait bir taştır ve en yaygın olarak turkuaz mavisi renkte bulunur. Adını, deniz suyu rengine benzer mavi tonundan almıştır.

Akuamarin taşının bazı özellikleri şunlardır:

  1. Renk: Akuamarin, genellikle turkuaz mavisi renkte olmakla birlikte, bazen yeşilimsi veya gri tonlarına da sahip olabilir.
  2. Sertlik: Yaklaşık 7.5-8 mohs sertlik skalasında yer alan sert bir taştır.
  3. Yapı: Akuamarin, saydam veya yarı saydam bir yapıya sahiptir.
  4. Parlaklık: Akuamarin, camımsı bir parlaklığa sahiptir.
  5. Spiritüel faydalar: Akuamarin taşı, bazılarına göre zihni sakinleştirmeye, stresi azaltmaya ve cesaret ve özgüveni artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, iletişimi geliştirmeye, sezgileri açmaya ve yaratıcılığı teşvik etmeye yardımcı olabilir.

Akuamarin taşı, mücevher yapımında sıklıkla kullanılır ve kolye, bilezik, küpe gibi takılar yapmak için kullanılır. Ayrıca, bazı alternatif tıp tedavilerinde de kullanılabilir ve özellikle yoga ve meditasyon uygulamalarında kullanılır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir