Kol Saati15th Haziran 2020

 

Kol saati, aslında tasarlanırken ve üretilirken insanların zaman kavramına daha kolay ulaşabilmeleri düşünülmüştür. Sonraları geliştirilen, şıklık ve estetik kazandırılan bu saatler vazgeçilmez aksesuarlar içinde yer almaya başlamışlardır. Özel olmayı seven ve güzel giyinmeye önem veren pek çok insan saat modasını takip etmeye başlamış, en son çıkan saat modellerini, en şık saat modellerini satın almışlardır. Takılan kol saatleri, tarzın ve hayat görüşünün sembolü haline gelmişlerdir. Bunun yanı sıra hem erkekler tarafından hem kadınlar tarafından kullanılabilir bir aksesuar olması bu kadar yaygın hale gelmesini sağlamıştır.

Hemen her marka saat imalatı yapmakta ve genellikle giyim sektöründe faaliyet gösteren firmalar, müşterilerinin kıyafetlerine uygun, şık ve kullanışlı saatler üretme yarışı içine girmişlerdir. Zaman herkes için önemlidir.

Kol Saatinin Doğuşu ve Yaygınlaşması

20.yüzyılın başlarında ortaya çıkan kol saati, II. Dünya Savaşı’ndan sonra oldukça popüler olmuştur. Piyade ve havacılar, hassas görevleri yapmak için zamanı kolayca gösterecek ekipmanlara ihtiyaç duydular ve bunu yapmak için hızlı ve pratik bir yol buldular. Bütün diğer teçhizatları taşıma mecburiyeti ve zamanı senkronize kullanma ihtiyaçlarından dolayı klasik cep saatleri, askerler için büyük bir yük olmaya başlamıştı.

Tüm bu karmaşanın içinde saatleri ceplerinden çıkarıp zamanı kontrol etmek düşmanlar tarafından kuşatılmış askerler açısından çok tehlikeliydi. Tüm bu olumsuzlukları yok etmek için askerler saatlerini bileklerine taktılar. O dönemlerde, kol saati öncelikle kadınlar için üretiliyordu ve bir bilezik gibi kullanılıyordu. Askerlerin saatlerini bileklerine takması ve sivil halkın savaştan dönen askerlerden bunu görmesi neticesinde, kol saatlerinin yalnızca kadınlar için üretilmesi saçmalığı sona erdi. Günümüzde hemen hemen her türlü yaşam şekli için özel olarak üretilmiş kol saatlerinin var olduğu bir dünyada yaşıyoruz.

İster profesyonel dalgıç olun, ister dağcı, ister asker ihtiyacınıza uygun olan özel bir kol saati bulmanız çok kolay. Bunun yanında saati sadece herhangi bir anda, zamanı göstermesi için kullanılacak bir aksesuar olarak da kullanabilirsiniz. Günlük hayatımızın çok büyük bir kısmı sürekli zamanı takip etmek ve söylemekle geçer. Zamanı sıradan bir kol saati ile bile kolaylıkla takip edebilirsiniz. Randevularınıza geç kalmaz, zaman tutabilir, kronometre olarak kullanabilirsiniz.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir