En Başarılı Tesbih Yüzük Kombinleri16th Nisan 2020

 

Tesbih erkeğin en önemli aksesuarlarından biridir. Tarihi çok eskilere dayanır. Ta ki ilk insanlara kadar… İlk çağda insanlar avladıkları hayvanların parçalarını ipe geçirip boyunlarına asarlardı ve bu bir cesaret göstergesiydi. Bu adet günümüze kadar gelmiştir ve erkekler bir el meşgalesi olarak ya da el aksesuarı olarak tesbih kullanmaya devam etmişlerdir.

Tesbih Kültürü Nereden Geliyor?

Özellikle Türkiye’de tesbih kullanımı oldukça yaygındır. Bunun sebebi de dini ve kültürel kaynaklara dayanmaktadır. İslam dünyasında tesbih kullanımı oldukça genişti. Bunun sebebi namazlardan sonra tesbih çekme sünnetiydi. Bu yüzden Müslüman bir coğrafya olan Türkiye’de tesbih hem sünnet hem de aksesuar olarak Türk erkeklerin elinde yerini almıştır.

Tesbih Ne Anlama Geliyor?

Arapça bir kelime olan tesbih, “saymak” , “söylemek” anlamına gelmektedir. Günümüzde tesbih modası yeniden canlılık kazanmış ve modern tesbihler erkeklerin ellerinde yer edinmiştir. Hal böyle olunca tasarımcılar birbirinden kaliteli ve farklı tesbihler üretmek için yarış halindedir.

Türkiye’de Tesbih Nereden Alınır?

Türkiye’nin en büyük tesbih perakendecisi olan Tesbihane, sayısız çeşitlilikte ve kalitede tesbih üretmektedir. Tesbihane’deki tesbihlerin özellikleri sadece tasarımları değildir. Taşları da oldukça değerli ve niteliklidir. Örneğin kehribar tesbihler, oltu taşı, doğal taş, ağaç, hayvansal, gümüş, 99’luk, efe tesbihlerin yanı sıra koleksiyoncular için ve kişiye özel tesbihler de üretilmektedir.

En Çok Kullanılan Tesbih Hangisidir?

Kullanıcıların en çok tercih ettiği tesbihlerden biri gümüş desenli, özel işlemeli tesbihlerdir. Bunlar 925 ayar gerçek gümüşten yapılırlar. Üretildikleri malzeme kehribardır. Ateş kehribar en çok tercih edilen tespih türü olmasıyla bilinir. Ağırlığı 20 gramdır. Erkek yüzük ve tesbih kombin için sıkça tercih edilmektedir.

Tesbih ve Yüzük Kombini Nasıl Yapılır?

Tesbihin yanında yüzük de oldukça önemli bir yerdedir. Yüzük ile tesbih uyumuna dikkat edilmesi gerekmektedir. Erkek yüzük ve tesbih kombin karşı cinsi en çok etkileyen faktörlerdendir. Örneğin yeşil renk ateş kehribar Osmanlı tuğralı tesbih ile yine aynı renk Osmanlı tuğralı yüzük güzel bir kombin oluşturacaktır. Bunun yanı sıra bir diğer erkek yüzük ve tesbih kombin de rodaj kaplama tesbih ile sağlanabilir. Sarı siyah renkteki kapsül kesim rodaj tesbihinizle eskitme sarı bir yüzük kullanabilirsiniz.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir