Turmalin Doğal Taşı Özellikleri14th Kasım 2019

Turmalin taşı, birbirinden özel renkleri ile meşhurdur. Turmalin, genel olarak pembe ve yeşil arası renklerde görülse de birçok renge sahip olabilmektedir. Turmalin doğal taşına gökkuşağı taşı ismi de verilmektedir.
Geçmiş dönemde mısırlılara göre, bu taş yer yüzünde bulunmadan önce gökkuşağından geçtiği şekilde söylenmektedir. Turmalin doğal taşında bulunan renklerin bu yüzden gökkuşağına benzer olduğuna inanırlar. Anlaşılacağı gibi gökkuşağı taşı ismi de bu inanıştan gelmektedir. Turmalin doğal taşları iki çeşitte bulunabilmektedir. Bunlar; renk değiştiren ve birden fazla rengi olan taşlardır. Renk değiştiren turmalin doğal taşları ışıklı ortamlarda yeşilden kırmızıya dönmektedir, bu taşlara renk değiştiren turmalin denir. Birden fazla rengi olan turmalin doğal taşına kedi gözü adı verilmektedir.
Turmalin doğal taşı yarı değerli taşlar içerisinde yer almaktadır. Fakat aynı kategoride ki birçok taştan çok daha pahalıdır. Bilinen en belirgin özelliklerinden olan uyum ve denge taşıdır. Halk arasında pembe renkte ki turmalin taşı kadını, yeşil turmalin taşları ise erkeklerin dengesini simgelemektedir.
Dengenin taşı olarak bilindiğinden dolayı aynı zamanda terazi borcuna sahip olan kişileri de temsil eder. Doğal taşlar ile ilgili bilgi sahibi olan kişiler, Turmalin doğal taşının daha çok evliler tarafından kullanıma uygun olduğu söylenmektedir.
Turmalin doğal taşının herhangi bir olumsuz etkileri bulunmamaktadır. Özellikle kilo almayan kişiler için önerilmektedir. Gümüş ya da altın takılara monte edilerek kullanılması en uygunudur. Bununla beraber Turmalin doğal taşı mutlaka teninize temas etmesi gerekmektedir.
Turmalin doğal taşının bazı faydaları
Denge ve uyum sorunları için kullanılır.
Hedeflerinize ve amaçlarınıza en iyi şekilde odaklanmanızı sağlar.
Duygusal iniş çıkışlar yaşayan kişiler için denge kurmak adına önerilmektedir.
Kullanan kişiye dinginlik vererek bakış açısının daha geniş görüşlü olmasını sağlamaktadır.
Zihni daha fazla güçlendirmekte ve arındırmaktadır.
Kişinin iç dünyasında ki kötülüklerden arındırarak, pozitiflik katar.
Nazardan koruma özelliği bulunur.
Uyu düzeni bozuk olanlar için önerilmektedir. Turmalin doğal taşı uyku düzenini en iyi sağlayan taşlar arasında yer almaktadır.
Yukarıda verilen özellikler renk fark etmeden tüm hepsinde geçerlidir.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir