Yüzüklerde Parmak Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?4th Ekim 2019

 

Yüzükler hem kadın hem de erkek için sevilen aksesuarların başında gelir. Aynı zamanda özel günlerin de vazgeçilmezi olarak oldukça fazla talep edilir. Birisine yüzük almak istediğinizde veya online olarak yüzük siparişi vereceğinizde ilk olarak bilmeniz gereken yüzüğünüzün ölçüsü olacaktır. Yüzükte parmak ölçüsü olmadan işlem yapmak imkansızdır.

Çünkü yüzük parmağınıza dar veya bol gelebilir. Bunun için parmağınızın yüzük ölçüsünü hesaplamak adına kullanılan yolları bilmeniz son derece avantaj sağlar. Bu yöntemleri uygulamak ise son derece kolay olduğundan dolayı hesaplama sonucunda kolay bir şekilde yüzük alma işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz.

Kullanılan Yöntemler

Yüzük alırken parmak ölçüsü hesaplamak adına kullanılan belli başlı yöntemler vardır. Bu yöntemler daha kısa süre içinde ve kolaylıkla hesaplama yapmanıza olanak tanır.

Bu yöntemler:

  • Çap kullanımı,
  • Çevre kullanımı, şeklinde özetlenebilir.

 

Yapılan hesaplamalar ve ölçümler sonucunda parmağınızın çıkan sonuca göre belli bir rakama denk gelmesi sağlanır. Bu sayede global olarak hesaplamaların denk geldiği yüzük boyutuna uygun olan rakam sizin parmağınız için de belirlenmiş olur. Belirlenen yüzük boyutuna göre yüzük alma veya hediye alma işlemlerini yapabilirsiniz.

Çap Kullanarak Hesaplama

Bu yöntemde parmağınızın ölçümünde çap esas alınır. Satın alacağınız yeni bir yüzük olduğunda daha önceden satın aldığınız bir yüzüğü parmağınıza takmalısınız. Ardından milimetre hesabı veren bir cetvel bulmalısınız. Yüzük takılmamış halde dururken yüzüğü yatay olacak şekilde masaya koyduktan sonra yüzüğün iç çapını ölçmelisiniz.

Ölçme işleminde yüzüğün en geniş kısmını ölçmeyi unutmamalısınız. Sadece metal olan kısmı alacak şekilde hesaplama yapmalısınız. Çıkan rakamı ÇAP değerine karşılık gelen tablodan hesaplayabilirsiniz.

Çevre Kullanarak Hesaplama

Hali hazırda bir yüzüğünüz olmadığında çevre hesaplaması ile parmak ölçüsü bulmak daha kolay olur. Bunun için bir tel veya şeridi parmağınıza takmanız gerekir. Kağıt şerit kullanmanız halinde iki uç birleştiğinde kalemle işaretleme yapınız. Milimetre ile bunu ölçmelisiniz. Parmağınızın çevre uzunluğuna göre karşılık değer çıkacaktır. Çap 14,86 iken çevre 46,50 olduğunda parmak ölçünüz 7 olarak hesaplanacaktır. Tablolarda açıkça görülmesi mümkündür.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir