Sedef Doğaltaşın Özellikleri ve Faydaları11th Ekim 2019

 

Çok eskiden beri insanlar taşların sırrını çözüp kendi hayatında birçok çeşit etki yaratmışlardır. Doğanın insana verdiği güzellikleri bir nevi değerlendirerek hem bedensel hem de ruhani olarak kendilerine şifa kaynağı tasarlamışlardır.

Biliniyor ki günümüzde artık bu önemli doğaltaşların etkisi, insan vücudunda gerçekten bir değişime sebep olup bazı hastalıklara karşı da direnç sağladığıdır. Bu tip taşlar her zaman insanları meraklandırmıştır. Öyleyse bu doğaltaşların insanlara etkisi nedir? Faydaları nelerdir?

Sedef Doğaltaş Nedir?

Sedef taşı, midye, istiridye ve bu türden deniz canlılarının kabuklarında olan sert bir maddedir. Şık ve estetik tarzda görünümü nedeniyle genel olarak takılar da ve süs eşyalarında kullanılır. Işıltılı bir taş olma özelliği taşıyan sedef taşı organik kökenlidir.

Nerede Bulunur?

Okyanus ve deniz barındıran bütün ülkelerde sedef taşı çıkartılmaktadır. Bazen fosil kalıntısı olarak da karada bulunabiliyor ve bu nedenle hem deniz hem de karada bulunabilen çok ender taşlardandır.

İçerisinde birçok çeşit organik madde barındırır. Sedef taşının bir kısmı parlak beyaz diğer kısmı sadece açık beyaz renk barındırır.

Sedef Doğaltaşın Özellikleri Nelerdir?

Sedef taşının en önemli özelliği en güçlü taşlardan bir tanesi olmasıdır. Bilim adamlarının yaptığı çalışmalar ve deneyler sonucunda insan üzerinde çeşitli etkileri saptanmıştır. Bu taş güç, cesaret ve bereket taşı olarak bilinir.

Toprakta bulunan enerjiyi toplayarak bedene aktarır ve vücutta dinçlik üretir. Sedef taşı kansızlığa iyi gelir ve taze kan yapımında yardımcıdır. Hormonal tüm sistemleri düzenleyerek pozitif düşünme etkisi sağlar.

Sedef Doğaltaşın Faydaları

Bu taşın uzun zamandan beri insan üzerinde büyük bir faydası olduğu bilinmektedir.

Faydaları şöyledir;

  • İlham ve sezgisel yetenekleri arttırır.
  • Çocuk gelişiminde olumlu yönde etki eder.
  • Zihni açar ve kişinin odaklanması ile ilgili problemleri düzenler.
  • Göz hastalıklarına karşı direnç sağlar ve tedavi de yardımcı olur.
  • Üreme sitemi içinde faydalıdır.
  • Kemik rahatsızlıklarına karşı koruyucudur.
  • Bağışık sistemini düzenler.
  • Huzur ve sakinlik sağlar.
  • Olumsuz enerjiye karşı direnç verir.

 

Sedef taşını kullanan kişiler bu tip etkileri üzerlerinde hissederler.

 

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir