Hem Estetik Hem Ucuz Kanvas Tablolar2nd Ekim 2019

 

Kanvas kelime anlamına baktığımızda, İngilizce tuval anlamına gelen canvas kelimesine dayandığını ve dilimizde ki kullanımın buradan geldiğini görebiliriz. Kanvas tablolar ise dijital baskı makineleri ile bez yüzeylere yapılan baskı ile oluşturulan resimleri ifade eder.

Yeni Bir Segment

Kanvas tabloların yaygınlaşma tarihi 1990 lı yıllar ve sonrasıdır. Gelişen teknolojik imkanlar ile birlikte gittikçe yaygınlaşan bir alan olmuştur. Poster olarak bildiğimiz kağıt üzerine baskı, ilerleyen teknoloji ile birlikte baskıların bez yüzeyler ve türevleri üzerine yapılabilmesine olanak vermiş ve bu şekilde kanvas tablolar hayatımızda yerlerini almaya başlamışlardır.

Baskı Nasıl Yapılır?

Kanvas tablolar, dijital baskı makineleri ile yapılan bir çoğaltım tekniğini ifade eder. Bu baskılar bez yüzeyler ve türevlerine uygulanır. Bu bez yüzeyler, baskı makinesinin mürekkebini tutacak özel kimyasal maddeler ile kaplanır. Baskısı yapılacak görsel, dijital baskı makinesi aracılığıyla bez yüzeye basılır. Kullanılan materyal çeşitine göre belli bir süre kuruma için beklenir.

Daha sonra baskının ve tablonun korunması, dış etkenlere karşı dayanıklılığının artması için yüzey koruması yapılır. En son isteğe göre rulo yada şasiye gerilmiş halde istenilen yere sunulur. Hem kullanılan dijital baskı makinesi hemde bez yüzeyin kalitesine göre çeşitli kalite ve fiyatta tablolar bulmak mümkündür.

Getirdiği Avantajlar

Kanvas tablolar, baskı makineleri ile oluşturulan eserler olup, ressamlar tarafından yapılan klasik tablolara göre bazı avantajlarda sunabilmektedirler.

Bunlar;

  • Klasik tabloların çok yüksek miktarlara kadar ulaşılabilen fiyatlarına karşın kanvas tablolar herkes tarafından ulaşılabilecek kadar uygun fiyatlara sahiptir.
  • Herkes tarafından ulaşılabilmesinin bir avantajı da sanata herkesi yakınlaştırmasıdır.
  • Kendi tasarımlarınızı, görsellerinizi ya da çektiğiniz fotoğrafları da tabloya dönüştürebilme imkanı tanır yani kısaca tamamen kendi tasarımınızı tablolar haline getirip, onlara kalıcı olarak sahip olma avantajını sunmasıdır.
  • Uygun fiyat avantajları nedeniyle değişim imkanı sunmasıdır yani belli bir süre sonra sıkıldığınız tabloları yenileriyle değiştirebilme şansı tanır.

 

İşte bu şekildeki avantajları ve özellikle bütçe konusundaki ciddi ve büyük boyuttaki uygunluğu nedeniyle kanvas tablolar çok tercih edilen tablolar niteliğindedir.

Uygun Fiyatla Sanatsal Eserler

 

Sanat eserleri ve büyük ressamların eserlerinin dijital baskı örneklerine dahi kanvas tablo uygulaması ile uygun fiyatlarla sahip olabilir ve sanatı doyasıya yaşayabilirsiniz.

 

 

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir