Erkekler Niçin Gümüş Yüzük Takar15th Ekim 2019

 

Erkeklerin en çok kullandığı ve tercih ettiği aksesuarların başında yüzük gelir. Erkekler, tarihin her döneminde yüzük kullanımını önemsemiş ve birçok amaçla bu aksesuarı kullanmıştır. Aslında takı takmayı, özellikle yüzük kullanmayı tercih etmeyen erkekler, çeşitli tasarımlarla ve amaçlarla son dönemlerde oldukça sık olarak kullanmaktadır.

Erkeklerin Gümüş Yüzük Takma Sebebi Nedir?

Toplumda yaygın olarak bilinen ve savunulan inanç, erkeğin altın yüzük takmaması gerektiğidir.

Bunun sebepleri şunlardır:

  • Altın takmak erkeklerde haramdır. İllaki gümüş yüzük takılacak diye bir şart olmamasına rağmen en çok gümüş yüzük tercih ediliyor. Bunun sebebi de aslında islami emirlerden kaynaklıdır. İslam inancına göre altın yüzük, daha kadınsı bir aksesuar olduğu için yasaklanmıştır.
  • Bir diğer sebep, gümüş yüzüğün erkeklerde oluşturduğu ağırlık, özgüven ve gösteriştir.
  • Değişik taşlarla işlenebilen gümüş yüzüklerin erkekleri cezbetmesi, sevdirmesidir.
  • Yüzük üzerindeki sembollerin ve anlamların erkekleri yansıtması bu yüzden tercih edilmesidir.
  • Psikolojik olarak iyi gelindiğine inanılan taşların kullanıldığı yüzüklerde ilgi görmektedir.
  • Siyasi ve islami inanışları yansıtan işleme ve resimlerin olması.

İşte tüm bunlar gümüş yüzük için bir tercih unsuru oluşturabiliyor.

Yüzük Takmanın Anlamları

Hem kadınlarda hem erkeklerde olduğu gibi yüzük parmağına takılan yüzük, evlilik veya nişanlılık durumunu belirten bir durumdur. Bir inanışa göre de baş parmağa takılan gümüş yüzük, özgürlüğüne düşkün erkekleri temsil ediyor.

Antik Yunan zamanında baş parmağa takılan yüzük, güç göstergesi olarak kullanılırken, günümüzde liderlik ve başkanlık ruhunu yansıttığı rivayet ediliyor. Orta ve serçe parmağa takılan yüzükler de bu kişinin güvenilir, dürüst, sır saklayabilen kişiler olduğu inanışı vardır.

Erkeklerde Gümüş Yüzük En Fazla Kaç Gram Olmalıdır?

İslam dinine göre gümüş yüzük 4.8 gramı geçmemelidir ve sağ ele takılmalıdır.

Erkeklerde Gümüş Yüzük Çeşitleri

Düz, desenli, bombeli, taşlı, taşsız ve birçok modelde gümüş yüzükler piyasada bulunuyor. Ancak gümüş yüzüğün tek dezavantajı kullanım sonucu kararma yapmasıdır. Gümüş yüzük kullanmak isteyenler kararma olduğunda bakım yaptırarak parlattırabilirler. Böylelikle gümüş yüzük eski haline döner.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir