Yeni Yıla Özel Ağaç Tesbih Modelleri23rd Kasım 2016

Yılbaşında sevdiklerimize hediye almak, paylaştıkça çoğalan çoğaldıkça paylaşılan sevgi bağlarımızı artırır. Birini mutlu ettiğimizde aramızdaki bağ güçlenir. İşte bu yüzden yılbaşında sevdiklerimize hediyeler vermek çok önemlidir. Aldığımız hediyeler aksesuar/takı da olabilir, kıyafet de olabilir, sürekli kullanabilecekleri bir eşya da olabilir. Hatta küçük bir kart bile olabilir. Yani önemli olan hediyenin maddi ya da somut büyüklüğü, çokluğu değil manevi olarak değeridir. Her hediyede aynısından bahsedebiliriz; düşünülerek alınan küçük bir hediye, çok ciddi paralarla alınan ama duygusuzca gösteriş amaçlı alınan hediyeden binlerce kat daha değerlidir.
Erkeklere hediye almaksa çok daha düşünce gerektiren bir iştir. Çünkü erkeklere alacağımız kısıtlı hediyelerden her birinin bir anlamı, bir özelliği var. Mesela sevgilimize alacağımız bir tesbih modeli taşların diziliminden, cinsinden tutun, üzerindeki imame kısmına kadar hatta tesbihin ustasına kadar ayrı bir anlam taşır.
En sık rastlanan ve tercih edilen ağaç tesbih modelleri içerisinden yılbaşı hediyesi olarak en uygun olanlarını listelediğimiz ürünlerimize göz atalım…

925 Ayar Gümüş Tuğra Püsküllü Abanoz Ağacı Tesbihi

yilbasina-ozel-agac-tesbih-modelleri

Öncelikle, ağaç tesbih düşündüğünüz gibi ağaçtan yapılma değil, belirli bir tropikal ağacın meyvesinin tıpkı hindistan cevizi gibi öz kısmı ayıklanıp etli kısmından en yetenekli eller sayesinde harika tesbihler ortaya çıkıyor.

İmamesi İşçilikli Abanoz Ağacı Tesbih

yilbasina-ozel-agac-tesbih-modelleri

Aynı zamanda piyano taşlarının yapımında da kullanılan abanoz ağacı, antiseptik olarak biliniyor. İlaç tedavisinde yaraların iyileşmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi gibi konularda faydası olan abanoz ağacı, tesbihlerde kullanıldığında da tıpkı doğal taş aksesuarlar gibi aynı etkiyi gösterebiliyor.

Özenle Hazırlanmış Arpa Kesim Kan Ağacı Tesbih

 yilbasina-ozel-agac-tesbih-modelleri
Diğer adı da “Paduk Ağacı” olan bu ağacın rengi ilk kesildiğinde kırmızıyken, zamanla ve işlendikçe koyulaşıp toprak tonlarında renklere döner.
Özellikle imamesindeki el işçiliği öne çıkarken tesbihin kesimi dahi hediyelerinizde tercih edebilmeniz için en büyük neden.

925 Ayar Gümüş Ay Yıldız Püsküllü Pelesenk Tesbih

yilbasina-ozel-agac-tesbih-modelleri

Gümüş Püsküllü Kuka Tesbih(YENİ)

 yilbasina-ozel-agac-tesbih-modelleri
Kuka, Osmanlı hekimlerinin yanında olmazsa olmazlarıymış. Çünkü mikrop kırıcı olması halk tarafından gayet bilinen ve inanılan bir özellikmiş.
Bu tespihin tasarımında kullanılan püskül ve imamesindeki işleme hediyelerinizi güzelleştirecek!

Gümüş Püsküllü ve Gümüş İşlemeli Mineli Kuka Tesbih

yilbasina-ozel-agac-tesbih-modelleri

Yılbaşı hediyesi seçerken, güne özel hediyeler olmasına da dikkat ederiz. Mesela, hediye yıl içerisinde sıklıkla kullanılacak bir şey olsa da bir yandan da yılbaşına özel parıltılar, ışıltılar olsun isteriz. Tıpkı bu modelde olduğu gibi…

Büyük Boy Kuka Tesbih

 yilbasina-ozel-agac-tesbih-modelleri

925 Ayar Gümüş Kral Püsküllü Arpa Kesim Halkalı Mevlevi Model Kuka Tesbih

 yilbasina-ozel-agac-tesbih-modelleri

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir