Twitter hesabını koru!!!30th Haziran 2015

Dikkatli olmak gerekir.

 

Sevgili okurlarımız, takipçilerimiz:

Twitter’da bu aralar kol gezen bir virüsten bahsedeceğiz bugün.

“Bu uygulamayı indirip karşılıklı takipleşelim. ……(link)….. “

“…. Kardeşim senin videoların çıkmış twitterin keşfet kısmında gördün mü? ……….(link)……”

“yalnızlığınıza bir son veriyoruz… ……….(link)……”

“Bu şarkı benden sana 🙂 ….(link)……

Yukarıdaki belirttiklerim bu virüs mesajlardan sadece birkaçı. Tesbihane.com’un Twitter takipçilerinden gelen mesajlar bunlar.

Bu durum bizi üzdü ve bu yazıyı yazmak istedik. Sevgili takipçilerimiz, size arkadaşlarınızdan takipçilerinizden takip ettiklerinizden bu mesajlardan birisini içeren ya da buna benzer bir mesaj içeren DM gelebilir. Mesajı linke tıklamadan silin. Aksi takdirde sizin takip ettiklerinize veya takipçilerinize aynı mesajlardan sizin adınıza göndereceklerdir.

 

Sistemin işleyişine değinelim birazda. Sistemin çalışma mantığı çok basit.

Size gönderilen linkte bir sayfa bulunuyor. Bu sayfayı Twitter’ın giriş sayfasına benzetmişler. Sayfada devam etmek istiyorsanız şifrenizi ve kullanıcı adınızı girmeniz gerektiği belirtiliyor. İçinde hiçbir art niyet olmayan takipçilerimiz bu linke giriyor daha sonra kullanıcı adını şifresini de oraya giriyor ve hesapları kötü niyetli kişilerin ellerine geçmiş oluyor.

Nasıl temizlenir?

Bu virüsü hesabınızdan atmanız şimdilik çok basit. Fakat ileride de bu kadar kolay olabilir mi bu konu hakkında bir yorum yapamıyoruz. Twitter.com da ayarlar menüsüne gelerek oradan şifrenizi değiştirdiğinizde sistem sizin hesabınıza giremiyor. Kim bilir belki ileride onlar şifrenizi de değiştirebilecek bu şekilde hesabınız tam anlamıyla onların eline geçmiş olacak.

Tesbihane.com ailesi olarak sizleri bu konuda uyarmak istedik. Sağlıcakla kalın esen kalın 🙂

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir