TESBİHE KADIN ELİ DEĞDİ10th Mart 2015

Facebook ve Google’da ki çalışmalarıyla dikkat çeken tesbihane ; sosyal medyanın yanında geleneksel medyanında ilgi alanına girmiş bulunuyor; Milliyet Gazetesi’ndeki haberimizi paylaşıyoruz.

İstanbul’da dizayn ettikleri tesbihlere el emeği göz nuru ile tasarım şıklığı katan kadınların başarısı sosyal paylaşım sitesi Facebook ve Google sitelerinin de dikkatini çekti. Tesbihler özellikle sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta Türkiye’nin en ünlü 20 markası arasına girdi, ihracat noktasında ise Ortadoğu ülkeleri ilk sırada yer aldı.
Özellikle erkeklerin tercih ettikleri ve bugüne kadar maçoluğun simgesi olarak bilinen tesbihlere kadın eli değdi, zarafet geldi. Birbirinden şık tasarımlarla göz dolduran tesbihler adeta ‘maçoluk’ kavramını süpürdü yerine ‘beyefendi’ tabirini yerleştirdi. Tüm bunların mutfağında ise hünerleri elleri ile kadınlar yer aldı.
“HUZUR BULUYORUZ”
E-ticaret sayesinde ciddi oranda büyüme yakalayan tesbihane.com’un başarılı kadınlarından 22 yaşındaki Esma Ünal tesbihin kadın gözündeki ifadesini bir ‘sabır’ olarak nitelendirdi. Yaptığı işe karşı duyduğu hazzı dile getiren Ünal; “Tamamen tesadüfen başladım. Sevdiğiniz birisine ya da hayatınızda önemli olan birine en güzel verilebilecek hediyelerden bir tanesi. Tesbih dizerken evde ya da sosyal hayatımızda yaşadıklarımızı kapı dışında bırakıyor ve bunlarla kendimizi yeniden buluyoruz. Tesbihi sadece erkek aksesuarı olarak düşünmemek lazım” dedi.
19 yaşındaki Merve Cantürk de kadın dayanışmasının önemine değindi. Kadın elinin değdiği her noktanın alabildiğine güzelleştiğini aktaran Cantürk; “Bayanlar takılara meraklı olduğu için tesbih diziminde de zorlanmazlar diye düşündüm ve bu işe başladım. Tesbih genellikle erkeklerin elinde görmeye alışkın olduğumuz bir şey. Ama bayan eli değdiği zaman ise daha mütevazi bir hal alıyor diye düşünüyorum. Günde 30’a yakın tesbih dizimi gerçekleştiriyorum” diye konuştu.
“BAYANLARIN ÖNEMLİ ETKİSİ VAR”
Kendi özgü tasarımları ile küresel bir marka olma yolunda ilerlediklerini anlatan Tesbihane Genel Müdürü Mustafa Eşgin bir evin salonunda başlanan ve sınırları aşan başarı sırrına ilişkin şunları söyledi: “Facebook’ta beğeni sayısı olarak Türkiye’nin en büyük ilk 20 markası arasında ve Facebook’un Türkiye’de en önemsediği müşteri kitlesi arasına girdik. Yani bir elin parmakları kadar olan müşteri kitlesi arasındayız Facebook’un. Bayanların tasarım açısından Tesbihane’nin mutfağında çok önemli ciddi katkısı var.Hatta Ortadoğu’ya ihracat yapan bir volüme erişmiş durumundayız. nok Tesbihi aksesuar amaçlı kullanmayı amaçladığımız için bayanların kolye olarak bile kullandıkları zamanlar olabiliyor.”

Kaynak: milliyet.com.tr

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir