GÜMÜŞ NASIL PARLATILIR?5th Mart 2015

Gümüş insanlığın varolduğundan beri kullandığı değerli bir madendir. Zengin görünümü ve vermiş olduğu enerjiyle, insanların sürekli gözdesi olmuş bu maddenin zamanla parlaklığını yitirmesi, karşılaştığımız en sık sorunlardan biridir; peki bu durumda ne yapmalıyız?

Gümüşün parlatılması ile ilgili alternatif yollar mevcuttur; bunlara maddeler halinde bakalım;

  • Diş macunu yönetimi; Gümüşün üzerine diş macununu sürün. Diş macununu sürdüğünüz gümüşü suyun içine koyup en az yarım saat bekletin. Daha sonra gümüşü suyun altında iyice durulayın ve silin. Gümüşünüzün  renginin açıldığını göreceksiniz.
  • Sirkeli su ve karbonat karışımı; Asitli olması nedeniyle ev işlerinde de sıklıkla kullanılan sirke, gümüşlerinizi parlatmak için de kullanılabilir. Bir kasenin içine 2 yemek kaşığı sirke koyun üzerine su alın. Sirkeli suyun içine 2 yemek kaşığı kabartma tozu ekledikten sonra gümüş kolye, yüzük vb. aksesuarınızı bu karışımın içinde en az yarım saat olmak üzere bekletin. Eğer temizlemek istediğiniz büyük bir aksesuar varsa, sirkeli suya bez batırıp silebilirsiniz.
  • Tuz ve limon suyu karışımı; Gümüşlerinizi parlatmak için kolay bir yöntem de tuz ve limon suyu karışımıdır. Bir kâsenin içine 1 veya 2 yemek kaşığı limon suyu koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Limon suyu ve tuz karışımının üzerine su aldıktan sonra gümüş aksesuarlarınızı bu suda bekletebilirsiniz. Büyük gümüş eşyalarınız için bu karışımın oranlarını arttırarak daha büyük bir kovada yapabilirsiniz. İç kısmı kararan gümüş kâselerinizin içinde bu karışımı uygulayabilirsiniz.
  • Alüminyum folyo; Bir tencereye su doldurun. İçine bir parça alüminyum folyo ve bir yemek kaşığı kabartma tozu veya karbonat ekleyip gümüşünüzü bu suya en az 10 saniye batırıp çıkarın.

Bu yöntemlerin dışında, gümüş cilası da kullanmanız mümkündür.

tesbihane.com

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir