Kokuların insan üzerindeki 5 etkisi18th Mayıs 2015

pokus1Koku alma duyumuz önemli duyularımızdan biridir. Beynimizin duygu, hafıza ve yaratıcılığı etkileyen kısmında yer alan bu duyu 24 saat boyunca çalışır ve hiçbir zaman kapatılmayan tek duyudur. Vücudun ilk ve en tanımlayıcı deneme mekanizmasıdır, bir ortamdaki kokuyu iyi ya da kötü olarak anında değerlendirir.

Koku bizi nasıl etkiliyor?

1  Güzel koku insanı canlı kılıyor

2 Coşkulu ve mutlu kılıyor.

3 Özgüven sağlıyor.

4 Bazı kokuların ise yatıştırıcı ve dinlendirici özellikleri bulunuyor.

5 Kötü koku ise insanı ortamdan ya da kişiden soğutabiliyor. Sırf kötü kokusu yüzünden yaklaşmak istemediğimiz hatta görüşmekten kaçındığımız kişiler olabiliyor.

 

PARFUM_KUTULARI

Etrafınızdakilere güzel kokular yaymanızın çok kolay bir yolu var; güzel parfümler kullanmak. Bu konuda Tesbihane size yardımcı oluyor.

[contact-form][contact-field label=’İsim’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-Posta’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Web Sitesi’ type=’url’/][contact-field label=’Yorum’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form] 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir