Kanvas Tablolar18th Mayıs 2020

 

Kanvas tabloları özel olarak tasarlanmış ve üretilmiş dekoratif ürünlerdir. Kanvas tablolar ebat ve boyutuna göre ağırlığı değişkenlik göstermektedir. Bununla birlikte kanvas tablo modelleri yüzde 100 pamuklu tuval bezine, su bazlı püskürtme sistemi ile yapılmaktadır. Fırınlanmış ahşap şase üstünde gerilerek, tablo şekline getirilmektedir. İsteğe bağlı olarak çerçeveli olarak ya da parçalı olarak da tasarımı yapılmaktadır. Kanvas tablo baskı yöntemleri ile de tasarlanmaktadır.

Kanvas Tablo Nasıl Üretilir?

Kanvas tablo üretimi özel işçilik ve doğru yöntemlerle tamamlanmaktadır. Kanvas tablo fiyatları da buna göre saptanmaktadır. Nitelikli ve kaliteli kanvas tablo yapmak için;

· Aynı zamanda kaliteli kanvas tablolar için başarılı bir baskı ekipmanına ve teknolojik alt yapıya gereksinim duyulmaktadır.
· Baskıya hazırlık dönemi de oldukça önem arz etmektedir. Bunun için baskı boyutuna göre yüksek kaliteli görseller kullanmak önem teşkil etmektedir.
· Boyaların yüzeye sabitlenmesi de önem teşkil etmektedir. Bu şekilde ürünlerin hiçbirinde renk atma ya da dökülme sorunları oluşmayacaktır.
· Aynı zamanda kanvas üzerinde kullanılan malzemelerin insan sağlığına faydalı olması gerekmektedir. Yoksa zamanla renklerde solmalar da oluşacaktır.
· Orijinal kartuş kullanımı da bir diğer önemli detaydır.

Kanvas Neyden Yapılır?

Kanvas tasarımı farklı görseller, dijital ekipman ve alanında uzman tasarımcılar tarafından yapılmaktadır. Baskıya hazırlanan görsellerin kaynağı tasarıma göre faraklılık gösterir. Bazen kişiye özel tasarımlar kapsamında kullanılan dijital fotoğraflar, bazen farklı ressamların kült resimleri kullanılabilir. Baskı işlemleri gerçekleşmiş olan tuvallerin kuruma aşaması, kaliteli kanvas üretimi için önem taşır. Kuruma aşamasının başarılı şekilde sonuçlanmasından sonra koruyucu malzemeler üzerine dikkatlice uygulanır. Bu bölümde yapılan hatalar, kanvasta iz olarak kendini gösterir.

Yüzey korumasının tamamlanmasının ardından kanvas baskı hazır olacaktır. Aynı zamanda ahşap şasinin hazırlanması da önem taşır. Duvarda iz bırakmaması için koruma işlemlerinin tamamlanması ve tuval parçaları ile kapatılması önem arz eder.

Kanvas Ne Demek?

Kanvas tablolar kağıt ya da tuval üzerine aktarılmış görselleri göstermektedir. Tuval bezleri üzerine teknolojik ve dijital ekipmanlarla yapılan kanvas baskılar, dekorasyonun ayrılmaz parçalarıdır. Özellikle kanvas tablolarda kaliteyi belirleyen en önemli şeyi, kullanılan mürekkepler oluşturmaktadır. Her makinenin kendine özgü mürekkebi vardır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir