Cüzdanın Tarihçesi14th Ekim 2019

 

Cüzdan çok eski zamanlarda kullanılmaya başlanmış olup günümüzde de hala kullanılmaktadır. Cüzdanın ilk kullanılmaya başlandığı zamanlarda içine para ve kartlar konulmaktaydı. Günümüzdeyse cüzdan kredi kartları, otobüs kartları, banka kartlarını içine koymak için kullanılmaktadır. Cüzdanın kullanılmaya başlandığı yıllarda pek çok çeşiti bulunmaktaydı.

Günümüzde kullanılan cüzdan çeşitleri şunlardır: deri cüzdanlar, fermuarlı cüzdanlar ve kumaş cüzdanlardır. Çok eski zamanlarda savaşlarda boyuna asılan keseler kullanılmaktaydı. Bu keselerin içine para, mektup, fotoğraf ve önemli belgeler konulmaktaydı. Genel olarak cüzdan içine para koyulabilen ve gizli bilgi ve belge saklanabilen bir eşya türüdür. Cüzdanlara eski zamanlarda kartvizit konulmaktaydı.

Fakat artık akıllı cep telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte telefon numaraları direk telefona kayıt edildiği için kartvizitler cüzdana koyulmamaktadır. Cüzdan kullanan kişiler eskiden nakit paralarını cüzdanda saklamaktaydı. Kredi kartlarının yaygınlaşmasıyla birlikte cüzdan da nakit para taşıyanların sayısı çok azalmıştır.

Nakit para yerine cüzdanlar kredi kartı koymak amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde cüzdan kullananların sayısı azalmıştır. Cüzdanların kullanım alanları arasında kağıt para saklanması, bozuk para saklanması, banka kartı ve kredi kartlarının muhafaza edilmesinde kullanılmaktadır.

Cüzdanın Günlük Yaşantımızdaki Yeri ve Önemi Nedir?

Amerika’nın Doğusunda kağıt paranın tedavüle girmesiyle cüzdan kullanılmaya başlanmıştır. İlk olarak ticaretle uğraşan kişiler ve erkekler cüzdanı çok kullanmışlardır. Ardından bayanlarda cüzdanı kullanmaya başlamışlardır. Kağıt para icadından önce cüzdan madeni paraları şaklamak amacıyla kullanılmaktaydı.

Kağıt paranın icat edilmesiyle birlikte cüzdan kağıt para saklamak için kullanılmaya başlandı. İlk piyasaya çıkan cüzdanlar at ve inek derilerinden imal edilmiştir. Günümüzde cüzdanlar hem kadınlar hem de erkekler tarafından kullanılmaktadır. Fakat cüzdanlar günümüzde artık sadece kredi kartlarını ve banka kartlarını koymak için kullanılmaktadır.

Cüzdanın Kullanım Alanları

Her ürünün kullanım amacı olduğu gibi cüzdanında kullanım amaçları bulunmaktadır.

Cüzdanın kullanım amaçları şunlardır:

  1. Kağıt para saklamak
  2. Madeni para saklamak
  3. Kredi kartlarını koymak
  4. Banka kartlarını koymak
  5. Kartvizit koymak
  6. Fiş yada belgeleri koymak
  7. Ulaşım kartlarını saklamak

Cüzdan bu amaçlarla kişilerin sürekli lazım olduğu malzemeleri saklanmasında kullanılmaktadır.

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir