Kuka Nedir?3rd Ağustos 2020

Kuka Nedir?

 

Tropikal bir ağacın meyve olan kuka, Hindistan cevizinin yapısında bir meyve olarak görülür. Kuka ağacı ülkemizde yetişmeyen bir ağaç türüdür. Ülkemiz iklimi, tropikal bir iklime sahip olmadığından dolayı kuka ağacını bünyesinde barındıramaz. Bu ağaç daha çok, tropikal iklime sahip olan Hindistan veya Endonezya gibi ülkelerde görülmektedir. Kuka ağacının meyvesine şekil verilerek yapılan tesbihler oldukça sık görülür.

 

Kuka ağacının sağladığı faydalar

 

Tropikal ortamlarda yetişen kuka ağacının faydaları birçok alanı kapsar. Kuka ağacı, özellikle Osmanlı döneminde sağlık sektöründe oldukça sık kullanılan bir ağaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Kuka ağacı, antibakteriyel olarak ve mikropları öldüren bir ürün olarak görülürdü. Bu kuka ağacının faydaları sadece sağlıkla da sınırlı kalmamıştır. Osmanlı döneminde halk arasında da sıklıkla kullanılan kuka ağacının meyvesinden yapılan tesbihlere sahip olanlar, saraya alınmadığı kaynaklarda gösterilmektedir.

 

Kukanın oldukça dayanıklı ve sert bir yapıya sahip olması sebebiyle, kuka ağacından yapılan herhangi bir şey sağlamlığını oldukça uzun yıllar sürdürmektedir. Kuka en çok tesbihlerde kullanılmaktadır. Eski zamanlarda elde şekillendirilerek yapılan tespih, günümüzde de el ile şekillendirilerek üretilmektedir. Eski zamanlarda ki hekimlerin yanlarında taşıdıkları kukalar, mikropları kolaylıkla öldürdüğü için tercih sebebi olmuşlardır.

 

Mikrop kırıcı özelliğe sahip olan kuka, doğal bir antibakteriyel olarak görülebilir. Diğer bir özelliği ise eldeki terlemeyi azaltan bir niteliğe sahip olmasıdır. Özellikle yaz aylarında elde oluşan terlemeyi gidermek için, kuka malzemesinden yapılan bir ürün, elinizdeki terlemeyi azaltacaktır. Aynı zamanda dinlendirici bir yapıya sahip olan bu ağaç, insanı rahatlatır ve sakinleştirir. Stresinizi azaltmak için kuka ağacından yapılan bir ürünü tercih edebilirsiniz.

 

Stresten uzak durun

 

Söz konusu kuka ağacının faydaları arasında yer alan en önemli yarar sağlayıcı özelliği stresi azaltıyor olmasıdır. Günlük yaşamda, bir bireyin yaşı kaç olursa olsun, stres yaşamaktadır. Yaşanılan stres; sinir bozukluklarına ve depresyona yol açabilmektedir. Bu tarz durumlar için ilaç kullanmak, sağlığınız için endişe verici yaptırımlar yaratabilir. Bunları düşünmemek için doğal yollara başvurmayı tercih edebilirsiniz. Bu yollardan biri de kuka ağacından yapılma bir ürün olacaktır. Erkekler için bir tesbih, kadınlar için çanta modellerini kullanmak, stresinizi biraz da olsa yenmenize doğal bir yoldan yardımcı olacaktır.

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir