Kuka Ağacının Faydaları27th Temmuz 2020

Kuka Ağacının Faydaları

 

Kuka Meksika, Orta ve Güney Amerika taraflarında yetişen palmiye ağaçlarının meyvesidir. Bu ağaçlar yaklaşık 30 metreye kadar uzanır. Bu ağaçların daha öncelerde liflerinden ve yağından yararlanılmaktaydı. Yaprakları ve kökünden ilaçlar yapılmaktaydı. Sonlarda ise meyvesinin yararları keşfedildi ve kullanım alanı genişledi.

 

Kukanın iç kısımlarını hayvanlar yemek için kullanırlar. Şimdi ise insanlar dış kısımlarından tesbihler yapıyorlar. Günümüzde bu tesbihler oldukça kullanılmakta. Bu tesbihlerin sağlık açısından da yararları olduğu uzmanlar tarafından kanıtlandı. Doktorlar bu tesbihleri sağlık için taşıdıkları anlaşılında kullanımı oldukça yaygınlaştı.

 

Faydaları Nelerdir?

 

Saymakla bitmeyen kuka ağacının faydaları arasında en belirgin olanı mikropları öldürüyor olması. Bunun dışında ellerdeki terlemeyi azaltıp, stresi de azaltıyor. Huzur verdiği düşünülen bu tesbihlerin stresi azalttığı kanıtlanmış. Sert yapısı tesbihler için çok uygun olan kuka çekirdeği tesbihlere şık bir görünüm de katmakta.

 

Sadece tesbih anlamında kuka ağacının faydaları sınırlandırılmamalı. Bahsedildiği gibi birçok alanda kullanılan bu ağacın diğer ürünleri de oldukça faydalı. Sadece ürünleri değil kuka ağacının faydaları kendisine de ait. Ağaç bulunduğu yeri güzelleştirmek dışında bulunduğu yerde negatif elektriği alır. Psikolojik olarak insanlar yönünde olumlu etkileri bulunmaktadır.

 

Kuka Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

 

Kuka ağaçları ülkemizde tamamen süs olarak kullanılmakta. Bu bitki türü oldukça büyük ve bakımı çok zor olduğundan, bahçelerde yetiştirilmesi pek mümkün değil. 30 yıl gibi bir zaman boyunca uzamaya devam eden kuka ağacı sıcak bölgeleri sevmekte. Tropik bir ağaç olan kuka ağaçları çok su isteyen bir bitki türüdür. Bu nedenle ülkemizde sıcak olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde bu bitkiyi görmek mümkündür.

 

Bu ağacın farklı türleri de mevcut. Evde yetiştirmek amacıyla kullanılabilecek olan türleri daha küçük ve bakımı kolay. Ancak türlerinde ağacın etkileri olumlu olsa da çekirdeğinden faydalanılamıyor. Ketinya, lisistonya, areka bu türler arasında. Bunlar çok daha küçük olan türleri. Farklı türleri de olan bu ağacın bazıları kendi gibi evde bakılamayan bir bitki. Kuka ağacının faydaları için tesbihleri tercih etmek daha uygun. Sürekli yanınızda taşıyarak mikroplardan korunmak mümkündür.

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir