Kuka Ağacından Yapılan Tespihler Ve Faydaları20th Temmuz 2020

Kuka Ağacından Yapılan Tespihler Ve Faydaları

 

Son yıllarda yeniden popüler olup gündeme gelen kuka ağacının faydaları saymakla bilmiyor. Birçok kişinin yeni duyduğu bu özel ağacın kökeni ise Osmanlı dönemine kadar dayanmaktadır. O dönemin saygın doktorları yanlarında mutlaka kuka ağacından yapılma bir aksesuar taşırdı.

 

Özellikle Doğu toplumlarında ayrı bir önem taşıyan bu ağacın değeri yavaş yavaş Avrupa ülkelerinde de duyulmaya bilinmeye başladı. Kuka ağacının faydaları bilimsel olarak ispatlanmış olup yaygın bir kullanım ağına sahiptir. Özellikle Hindistan ve Endonezya’da yetişen bu ağaçlardan yapılan tespihler de Türkiye’de yaygın bir rağbet oranıyla satın alınıyor.

 

Kuka Ağacının Sunduğu Faydalar

 

1- Mikropları kırması: Çıplak gözle görülmeyecek kadar mikroplar başta ev ve iş yerleri olmak üzere tüm toplumsal mekanları tehdit etmektedir. Mikropların yol açtığı hastalıklar ise insan sağlığını olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Kuka ağacının faydaları arasında ilk sırayı ise mikropları kırması ve alanları doğal bir şekilde temizlemesi geliyor.

 

2- Bakterileri önlemesi: Bu özel ağacın mucizevi etkilerinden bir diğeri ise bakteri oluşumunu önlemesidir. Özellikle Osmanlı döneminde yanında kuka ağacından bir parça taşıyan doktorlar, bunu hijyenik gerekçelerle yaptıklarını ifade etmişlerdir.

 

3- Tespih yapımında kullanılması: Yapı gereği son derece hafif olan kuka ağaçları tespih yapımında kullanılmaktadır. Tespihlerin çok daha özgün ve değerli görünmesini sağladıkları için Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede sıklıkla satın alınıyorlar.

 

Kuka Ağacından Yapılma Tespihler

 

Son yıllarda kuka ağacından yapılma tespihlere olan ilgi giderek artıyor. Birçok farklı renge ve tasarıma sahip olan tespihler hem internetten hem de telefon üzerinden satın alınabiliyor. Metal püsküllü olan versiyonları uzun yıllar boyunca kullanılabilir ve kararma yapmaz. Kuka ağacı ve kararmaz metal ile üretilen tespihlerin hazırlanıp teslim edilmesi süresi ortalama 3 -4 iş günüdür.

 

1000 ayar gümüşlü kazaz çeşitlerinde kahverengi, en çok tercih ve talep edilen renklerin başında geliyor. Bazı tespih çeşitleri kampanyalı ürünler kapsamında olup indirim oranları yüzde 20 ile 40 arasında değişkenlik göstermektedir. Son derece şık ve özgün bir tasarıma sahip olan bu tespihleri yanında taşıyanlar ellerini kirden ve mikroptan arındırabilir.

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir