Kuka Ağacı Tesbihler13th Temmuz 2020

Kuka Ağacı Tesbihler

 

Kuka ağacı daha ziyade tropikal iklime sahip olan bölgelerde yetişen bir ağacın damla şeklindeki meyvesidir. Sert bir yapısı olan bu meyvelerin ağacı Hindistan, Endonezya gibi tropikal iklime sahip ülkelerde yetişmektedir. Bu ağaç ülkemizdeki iklim koşulları el vermediği için yetişmemektedir. Bununla birlikte kuka ağacının meyvesi alınarak işlenmekte ve kuka ağacı tesbihler yapımında kullanılmaktadır.

 

Kuka ağacının kendine has birçok özelliği vardır. Bunların en başta geleni kukanın dayanaklı ve sağlam bir yapıya sahip olmasıdır. Kuka ağacının kendine has en önemli bir özelliği de antibakteriyel bir nitelikte olmasıdır. Osmanlı döneminde sağlık amaçlı kuka ağacının meyvesine önem verilmiştir. Bunun yanında kuka ağacının meyvesinin bir başka özelliği de zamanla renk değişimidir.

 

Kuka Tesbihinin Yapımı

 

Kuka ağacının meyvesi özenle işlenerek kuka tesbihler yapılmaktadır. Eski dönemlerde el ile şekillendirilen kuka tesbihler son zamanlarda tezgâhlarda şekillendirilmektedir. El işçiliği ile yapılan kuka ağacı tesbihler eskiden olduğu gibi günümüzde de rağbet edilmektedir. Ve tesbih çeşitleri arasında üst sıralarda yer alan bir tesbih çeşididir.

 

Kuka Tesbihinin Özellikleri Nelerdir?

 

Kukadan yapılan tesbihler birçok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Fiziki olarak dayanıklı ve sağlam olması kukadan yapılan tesbihin uzun yıllar kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Kuka tesbihin en önemli özelliklerinden birisi de antibakteriyel özelliği sayesinde mikropları uzaklaştırmasıdır. Nitekim Osmanlı döneminde kukadan yapılan tesbihler sağlık sektöründe kullanılmıştır. Bunun en önemli göstergesi kuka tesbihi olmayan hekimlerin hijyen açısından eksik oldukları gerekçesiyle saraya alınmadığıdır.

 

Kukadan yapılan tesbihlerin bir diğer özelliği ise kullanıldıkça renk değişimine uğramalarıdır. Kuka tesbihler alındığında açık renkte olmaktadırlar. Ancak kuka ağacı tesbihler kullanıldıkça kararmakta ve değeri artmaktadır. Ne kadar çok tesbihi elinizden düşürmezseniz o kadar çabuk zamanda rengi kararır.

 

Kukadan yapılan tesbihlerin en büyük avantajlarından bir tanesi de hafif olmalıdır. Bu sayede ağırlık yapıp elde rahatsız edici bir durum oluşturmazlar. Bunun yanında şık ve tarz bir görüntüye sahip olan kuka tesbihler elinizde estetik duracaktır. Birçok doğal tesbihin özelliği olan rahatlatma ve stres alma özelliği kuka tesbihlerde de kendini göstermektedir.

 

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir