Erkeklerin Kolye Tercihleri20th Nisan 2020

 

Aksesuar kullanımı geçmişten günümüze hem kadınlar hem de erkekler tarafından oldukça ilgi görmüştür. Aksesuarlar daha çok kadınlara hitap ediyor gibi gözükse de, günümüzde birçok erkek için tutku halindedir. Bu tutkuyla beraber takı tasarımcıları, erkekler için malzeme ve model çeşitliliği olan birçok ürün tasarlamaktadır. Bu ürünler arasında erkek kolye, yüzük ve saat gibi aksesuarlar en başta gelir.

KOLYE MALZEMELERİ

Kolyelerin zincirleri ve uçlarının malzemesi altın, gümüş, pirinç ve çelik gibi ürünlerden oluşabilir. Fiyat ve ürün kullanışlılığı açısından seçim tamamen kullanıcının tercihine kalmıştır. Genelde erkek kolye satın alanlar gümüş ve çelik modelleri tercih etmektedirler. Kolye uçları için de model yanında işçilik ve malzeme önemlidir. Taşlı modellerde, zirkon ve elmas taşlar tercih edilen ürünlerdir.

KOLYE MODELLERİ

Kolye zincirlerinin top, burgu, yılan, halat, küp, klasik gibi modelleri vardır. Kolye ucu seçerken ise çoğu kişi ürünün şıklığı yanında kendi giyim tarzına, dini ve kültürel inançlarına, siyasi görüşüne hitap eden ürünler seçer. Bu temalar herkes için çeşitlilik gösterebilir. Kimileri kolyesi ile mitolojik bir ilgisini yansıtırken, kimileri beğendiği bir lidere ait işareti boynunda taşıyabilir. Hatta bazen modellerle yaşanmış bir hikaye bile eşleştirilebilir.

Bununla beraber kolye uçlarındaki işçilik, kabartma ve taş işleme şeklinde olabilirken, tercihe göre düz bir plaka üzerine yazı şeklinde de olabilir. Seçim tamamen kullanıcının beğenisi ve hayal gücü ile ilişkilidir. Bu sebeple de satıcılar, üretim yaparken kişiye özel tasarımları da bir seçenek olarak müşteriye sunmaktadırlar.

KOLYE RENKLERİ

Kolyelerin malzemesi gümüş olsun altın olsun fark etmeksizin renk tercihi de müşteriye bırakılmıştır. Gümüş, altın, bakır, bronz renkleri ve tonları beğeniye göre üretilebilmektedir. Model konusunda şıklıktan öte anlam aranırken, renk konusunda erkek kolye modeli için tamamen şıklık ve uyum dikkate alınabilir. Bu uyum genel giyim tarzıyla, yaşam şekliyle ve kıyafet ve diğer aksesuar seçimleriyle bağdaştırılabilir.

Bu noktalarda aksesuara çok tutkulu bir erkek, iş ve özel hayatı için farklı modelde ürünler kullanabilir. Hatta gece ve gündüz kullanımı için farklı renk ve modeller bile tercih edebilir.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir