Kanvas Tablolar İle Şık Mekanlar Yaratın3rd Mart 2020

 

kanvas tablo İngilizcede tuval kelimesinin karşılığı olarak canvas kelimesinin Türkçe karşılığı olmaktadır. Sanat eserlerinden bahsedilirken tuval kullanılması oldukça yaygın olmaktadır. Ancak dijital baskı ile hazırlanmış olan tablolardan bahsedilirken kanvas kelimesi kullanılmaktadır. 1990’lı yıllarda hayatımıza giren kanvas tablolar ise çerçevesiz kasnak üzerine gerilmiş olan pamuklu tuval kumaşlara yapılan yüksek dijital çözünürde ki baskılar olmaktadır.

Kanvas Tablo Nasıl Hazırlanmaktadır?

Kanvas tabloların olmazsa olmaz ilk elemanı baskıda kullanılacak olan görseller olmaktadır. Bu tablolar çok farklı boyutlarda kullanıldığı için kullanılacak olan görselin çözünürlüğünün bu ebatlara uygun olması gerekmektedir. Aksi halde istenilen görüntü kullanamamaktadır.

Bu tablolarda önemli olan bir diğer nokta ise kullanılan baskı ekipmanlarının teknolojinin hızına ayak uydurması olmaktadır. Ayrıca kullanılan mürekkeplerinde canlılığını uzun yıllar boyunca koruması gerekmektedir.

Tabloların hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise baskı yapılacak olan kumaş olmaktadır. Kumaşın kaliteli ve homojen olması baskının canlı renklerini çok uzun süreler boyunca korumalarını sağlamaktadır.

kanvas tablo hazırlanırken kaliteli olmasını sağlayan bir diğer nokta ise baskının kururken kıvrılmasını engellemek olmaktadır. Gergin bir şekilde kurutulması bu sorunun önüne geçmektedir. Ayrıca bu kuruma aşamasında baskının üzerine koruyucu bir tabaka da uygulanmaktadır. Bu tabakanın bir diğer avantajı ise oluşacak yansımaları önlemesi olmaktadır.

Bu tabloların yapılmasında ki son aşama ise kasnaklara gerilmesi olmaktadır. Bu nokta da kasnağın ebatlarının görsel ile uyumlu olması ve ahşabının iyi kurutulmuş olması önemli olmaktadır.

Kanvas Tablo Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dijital baskılı tabloların hayatımıza girmesi ile birlikte dekorasyon anlamında insanların kendilerini ifade etme şansları artmış olmaktadır. İstenilen desenlerde hazırlanabilen tablolar ile çok basit bir dekorasyon bir anda bambaşka bir güzelliğe varabilmektedir. Ancak bu tabloların uzun yıllar boyunca kullanılabilmesi sağlamak için bakımlarının da iyi yapılması gerekmektedir. Bunun için dikkat edilmesi gereken noktalar ise şunlar olmaktadır:

Öncelikle tablonun asılacağı duvarın nemden uzak olması gerekmektedir. Çünkü kullanılan ahşap nem ile karşılaştığında formunu kaybedecektir.

Diğer bir dikkat edilmesi gereken nokta ise ısı kaynaklarının çevresinde bulunmaması olmaktadır. Isı ile direkt etkileşim halinde bulunan tablolarda sarkmalar söz konusu olabilmektedir.

Ayrıca tabloların uzun süreli güneş ışığına maruz kalmayacak bir duvara asılması solmasını engelleyecektir.

Son olarak kanvas tablo temizliği yapılırken sadece yumuşak nemli bir bez kullanılması gerekmektedir.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir