Zemzem Suyu3rd Ocak 2020

 

Zemzem suyu; İslam dinince mübarek sayılan ve Kabe’nin yakınındaki bir kuyudan çıkarılan şifalı sudur. Bazı tahminlere göre dört bin yıl önce keşfedilmiştir. Gizemi yüzyıllardır süre gelmiştir ve hakkında birçok tahmin bulunmaktadır. Zemzem suyunun faydaları say say bitmemektedir. Baş ağrısından kansere, kalp krizinden böbreklere kadar birçok derde şifa olmaktadır.

Bunun farkında olan Müslümanlar da dünyanın dört bir yanından Zemzem suyuna akın etmektedirler. Ayrıca Zemzem suyu içerisinde tek bakteri bulunmayan su olarak da dikkat çekmektedir. Mucizevi bir şekilde Zemzem suyu, Arabistan’ın en kurak bölgesinden elde edilmektedir. Bundan dolayı da Zemzem suyuna mucizevi su olarak da bakılmaktadır. Bu suyu içerken içinde bulunan şifalardan ötürü Allah’a şükretmek büyük önem taşımaktadır.

Zemzem Suyunun Ortaya Çıkış Hikayesi

Zemzem suyunun ortaya çıkışı hakkında hakkında birçok tahmin bulunmaktadır. Birçok araştırmacı Zemzem suyunu araştırmaya çalışmalarına rağmen suyunun kaynağını tespit edememişlerdir. Bunda Allah’ın hikmetinin önemi büyüktür. En çok kabul gören tahmin, Hz. İbrahim’in bir yere gitmesi ile oğlu ve karısının yalnız kalması hikayesine dayanıyor. Hz. İbrahim’in karısı Hz. Hacer, oğlu Hz. İsmail’e süt veremeyince telaşa kapılıyor ve Allah’ın mucizesi olarak kaldıkları yerin üstünde Zemzem suyu meydana geliyor. Böylece Hz. Hacer oğlu Hz. İsmail’e sütünü veriyor.

Zemzem Suyunun Faydaları

Zemzem suyunun içilmesi gerektiği Peygamber Efendimizin hadislerinde sıkça belirtilmiştir. Bir hadiste hastaya şifa verici olduğundan bahsedilmiştir. Gerçekte de Zemzem suyu, ortaya çıkış hikayesinden anlaşılacağı üzere anne sütüne faydalı olmaktadır. Baş ağrılarını geçirmekte hastaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca yorgunluğun geçmesine yardımcı olur, kişiyi dinç tutar.

Susuzluğu gidermekle beraber aynı zamanda doyurucudur. Kişinin hastalıklarının daha kısa sürede geçmesine olanak tanır. Zemzem suyunun faydaları sadece bu dünyada karşılık bulmamaktadır. Kişiye büyük sevap kazandırarak ahiret hayatına katkı sağlamaktadır. Ayrıca kişiyi şeytandan korur. Peygamber Efendimizin hadislerinde şeytanın Zemzem suyu içen kişilerden çekindiği rivayet edilmiştir.

Zemzem suyu dünyadaki en sağlıklı sulardan biri olarak kabul edilmektedir. Bunda; içerdiği Ph değeri, içerisinden mikro ve bakteri türevlerinin olmaması ve yüksek derece faydalı minerallerden oluşması örnek olarak gösterilebilir.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir