Tesbih Tane Çeşitleri1st Ocak 2020

 

Her yaşta erkeğin kullandığı tesbih çeşitleri arasında oldukça şık modeller ve farklı kesimler bulunmaktadır. Farklı kesim tesbih çeşitleri özellikle koleksiyon yapmak isteyen kişilerin ilgi odağındadır. Bu tesbih çeşitlerinden ilk küre kesim tesbihlerdir. Küre kesim tesbihler tesbih tane çeşitleri (küre-arpa-kapsül-kesme vs.) arasında en sık tercih edilen modellerden biridir. Kehribar ile yapılan bu tesbih modeli ede şık bir görünüm oluşturmaktadır. Çekmesi kolay olan bu tesbih modeli, boncukları bakımından erkeklerin en sık tercih ettiği kesimlerden biridir.

Kehribardan yapılan küre kesme tesbih modelleri farklı renklerde oluşmaktadır. Kişi kendine özel hazırlattığı tesbihlerde boncuk yapısına ve tesbihin kesim büyüklüğüne kendi karar verebilir. Küre modellerde boncuk seçimleri daha parlak ya da şeffaf olmaktadır. Modelin kendini daha iyi yansıtabilmesi için özel olarak tasarlanan bu küre tesbihler, sağlık içinde oldukça faydalıdır. Özellikle kehribar ile yapılan küre tesbih modelleri elde oluşan nasırların geçmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra eski zamanlardan beri kullanılan ev eşyalarının başında yer almaktadır.

Arpa Tesbih Modeli

Tesbih çeşitleri arasında en ince ve zarif görünüme sahip olan modellerden biri arpa kesim tesbih modelleridir. İnce ve arpa şeklinde olan tesbih boncukları elde ve bilekte güzel bir görüntü oluşturmaktadır. Kıyafetine uygun tesbih takmak isteyen kullanıcılar siyah arpa kesim tesbih modeli ile takım elbise kombini yapabilir. Bu tesbih modelinde dikkat çekilen bir diğer özellik ise tesbihin inceliğidir. İnce olan bu tesbih modeli genellikle süs olarak tercih edilmektedir. Boncukların sık sık ve arpa şeklinde benzemesi ile birlikte elde güzel bir görüntü oluşturmaktadır.

Kapsül Tesbih Modeli

Kapsül tesbih modeli kendini gösteren, kaliteli modellerden biridir. Boncukları iri ve kapsül şeklinde benzeyen bu tesbih çeşidi özellikle ileri yaştaki erkeklerin seçim yaptığı tesbih modellerinden biridir. Bal renginden bordo rengine kadar pek çok renk seçeneği olan bu kapsül model tesbihler kişinin kendi tarzına uygun seçim yapmasına da olanak sağlamaktadır. Elde zarif bir görüntü oluşturmasını isteyen kişiler genellikle cam kapsül kesim tesbih modellerine yönelmektedir. Aynı zamanda kehribar ile yapılan tesbih modelleri de güzel bir görüntü oluşturmaktadır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir