Gümüşün İnsan Tenindeki İnanılmaz Faydaları24th Aralık 2019

 

Gümüş; periyodik tablodaki adı ”Ag” olan 47 atom numaralı bir elementtir. Doğada bulunması zordur. Çok seyrek olarak serbest halde bulunmaktadır. Ülkemizde özellikle Karadeniz Bölgesi’nde çıkarılmaktadır. Eski çağ uygarlıklarından Mısır, Çin gibi uygarlıklar gümüşü kullanmışlardır. Lidyalılar para yapımında gümüşü kullanmışlardır.

Gümüşün birçok kullanım alanı vardır. Kuyumculukta büyük oranda gümüş kullanılır. Çünkü gümüş, kimyasal maddelerden etkilenmemektedir. Ayrıca madeni paraların yapımında kullanılmaktadır ve ilk kulanımı Lidyalılar’a aittir. Gümüşün kullanım alanı sadece endüstriye ile sınırlı kalmamaktadır. Ne yazık ki insanlar gümüşün insana olan faydalarının birçoğunun farkında bile değildir ve gümüşün sadece değerli bir taş olduğunu düşünmektedirler. Gümüşün insan teninde de müthiş faydaları bulunmaktadır.

Gümüşün İnsan Tenindeki Faydaları

Gümüş, bazı hastalıkların tedavisinde şifa amacıyla kullanılmıştır. Örneğin Gümüş Suyu, 650 civarında hastalığın tedavisinde şifa aracı olmaktadır. Mikropların,virüslerin, bakterilerle teması geçerse onları öldürme özelliğine sahiptir. Ayrıca Gümüş suyu; AİDS, sıtma, menenjit, sedef, tıbbi alerjiler, veba gibi yüzlerce derde deva olmaya devam etmektedir. Avrupa’yı etkileyen Veba Salgınında çingenelere bir şey olmamasının sebebi, Gümüş suyunu kullanmalarıdır. Damar yoluyla vücutlarına aldıkları gümüşle uzun bir süre hastalıklardan korunmuşlardır.

İnsan tenine büyük zararlar veren radyasyondan kurtulmak için gümüş önerilmektedir. Çünkü gümüş, radyasyonu %95 oranında geri yansıtmaktadır. Bu da ortamda bulunan kişilerin gümüş almaları ile radyasyondan müthiş bir korunma sağlanabilir. En basitinden radyasyonun deride açtığı kızarıklık ya da vücuttaki organlara verdiği zararın önlenmesi hayati bir önem taşımaktadır.

Gümüşün bir diğer faydası bakterilerin DNA’sını bozarak birçok hastalığın önüne geçmesidir. Yara ve yanık gibi insan tenini rahatsız eden rahatsızlıklar da gümüş sayesinde önlenebiliyor. Günümüzde birçok ilacın yapısında da gümüş bulunmaktadır. Hayatta kullanılan ürünlerden biri olan bandajlar ve göz damlalarında da gümüş bulunmaktadır.

Gümüşün insan tenindeki inanılmaz faydaları arasında gösterilebilecek bir diğer şey ise diğer bazı elementler gibi vücutta kullanıldığında cilde zararı bulunmamasıdır. İnsan tenine hiçbir zararı yoktur. Bazı metaller ise metal alerjisine neden olarak kişinin cildine büyük zararlar verebilmektedir. Bu türlerden biri de nikel-bakır karışımıdır. Bu gerçek gümüş değildir ve insan tenine faydadan çok zarar vermektedir.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir