Erkek Zincir Kolye Modelleri Nelerdir?23rd Aralık 2019

 

Günümüzde artık pek çok erkek, en az kadınlar kadar dış görünüşlerine önem göstermekteler. Bu da, ister istemez giyim sektörüne de doğrusal bir baskı uygulamakta. Zira eskiye göre üretilen modeller genişletiliyor ve yeni tasarımlar elde ediliyor. Tüm bunlar, erkeklerin de artık modayı yakından incelemelerine, hatta katılmalarına altyapı hazırlıyor.

Nitekim eski çağlardan beri süren bazı alışkanlıklar, son yüzyıllarda artık iyice silinmeye başladı. Örneğin aksesuar olarak kullanılan ufak objeler artık erkekler için de bir araç niteliğinde. Dolayısıyla yalnızca yüzük değil; aynı zamanda kolye ve küpe dahi bu kategoriye girmeye başladı. Öte yandan, erkeklerin daha sık tercih ettiği bazı aksesuar örnekleri mevcut. Bunlar başta kolye olmak üzere, bileklik gibi kola takılan süslemeler de olabiliyor.

Ancak, en çok türün kesinlikle kolye ve yüzük modellerine ait olduğunu belirtmek gerek. Zira bu konuda satış yapan bütün takıcılar; her sene daha fazla model getirtiyorlar. Hâl böyleyken, erkek kolyelerinde kullanılan taşların da sayısı artıyor. Eskiden yalnızca taş modeller kullanılırken, şimdilerde daha parlak modeller tercih ediliyor. Elbette bu yine kişilerin zevkine kalmakla beraber, farklılaşa da bilir.

Erkek Zincir Kolye Modelleri Nelerdir?

Üst metinde de anlatıldığı üzere, kolye modelleri içerisinde tercih edilenler bu başlık altında yazılabilir. Çünkü erkek kolyeleri genelde bir zincir üzerine nitelendiriliyor. Böylece, eldeki malzemenin imâli, yine çeşitli şekillerde sürüyor.

Sözgelimi, erkek zincir kolyeler ele alındığı zaman daha sade tasarımların olduğu söylenebilir. Zira bu konuda pek farklı tercihler yapılmayacağı gibi, eldeki ürünler daima sabittir. Lakin kendi içinde yine de bazı türlere ayrıldığını belirtmek gerek. Örneğin altın, gümüş veya yalnızca yaldızlanmış erkek zincir kolyeler var. Bunlar zincirin değerine göre fiyatlandırılıyor ve daha sonra, tezgâhlardaki yerlerini almış oluyor.

Öte yandan, geçen seneye göre bu ürünlerdeki tercih dağılımı şöyle özetlenebilir: Bir ara altın kolyeler daha fazla revaçta olsalar da, daha sonra gümüş renkli olanlar tercih edilmiştir. Nitekim yine ortaya karmaşık ve tamamen insanların öznel zevklerine hitap eden ürünler çıkıyor. Fakat bu, her geçen sene yeni tasarımlar gelmeyecek demek değil.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir