Cevşen Nedir?16th Aralık 2019

 

Farsça kökenli olan cevşen kelimesinin anlamı, insanlar üzerinde koruma etkisi bulunan bir tür duadır. Savaş elbisesi olarak da bilinen cevşen pek çok kişi üzerinde iğneyle ya da kolye olarak takılı durmaktadır. Cevşen nedir? sorusu için farklı iki koruma duası barındıran bir dua çeşididir. Hz. Muhammed’e (s.a.v.) Uhud Savaşında Cebrail (a.s.) tarafından gönderilmiştir. İnsanları koruma etkisi bulunan cevşen sayesinde ordu daha iyi bir güçle savaşa katılmıştır. Cebrail (a.s) bu duanın koruma gücünü Hz. Muhammed’e (s.a.v) anlatarak cevşenin önemini kendisine belirtmiştir.

Günümüzde insanların askere ya da savaşa giderken cevşen duasının bulunduğu kolyeyi boyunlarına takmasının anlamı da cevşenin koruma gücünden gelmektedir. Her türlü gelecek olan zarara karşı kişiye koruma sağlayan cevşen, içerisinde güçlü dualar barındırmaktadır. Cevşenin düzenli olarak okunması ve kişinin üzerinde taşıması büyük fayda getirmektedir. İnsanları koruyan en büyük dualardan biri olan cevşen, yalnızca peygamberler için değil tüm insanlık için aynı etkiyi sağlamaktadır.

Cevşenin Kişiye Sağladığı Faydalar

Yeni doğan bebeklerin yakasına ya da beşiğine cevşen takılmaktadır. Bunun anlamı kötü ruhlardan bebeği korumaktır. Bu kadar yüksek anlamı bulunan ve koruma gücü olan duanın kişi üzerinde de pek çok faydası bulunmaktadır. İnsanları gün içerisinde koruyan bu dua aynı zamanda işlerin yolunda gitmesini de sağlamaktadır. 100 farklı bölümden oluşan bu dua içerisinde pek çok farklı anlam taşıyan duaları da barındırmaktadır. Bu da cevşenin kişi için sağladığı faydaları arttırmaktadır.

Allah’ın isimlerinin de cevşen içerisinde yer alması duanın gücüne güç katmaktadır. Kişinin zihinsel ve bedenen kendini korumasını sağlayan cevşen, gelecek olan kötü dualara karşı da büyük koruma etkisi yaratmaktadır. Özellikle kendisine ya da yakınlarına büyü yapılmasını istemeyen kişiler üzerinde cevşen taşımaktadır. Kötü büyüleri insanların başından savan cevşen, her bölümünde anlamlı dualar içermektedir.

Cevşen Duası

Allah’ın isimlerinin sıkça yer aldığı cevşen duası, insanlar üzerinde zırh görevi üstlenmektedir. Hz. Muhammed (s.a.v) zamanından bu yana aktarılan bu dua günümüzde sıkça kullanılan dualardan biridir. Askere gidecek olanlara, doğum yapan kadınlara, yeni doğmuş bebeklere cevşen takılarak korunma sağlanmaktadır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir