Kıymeti Ölçülemez Bir Kolye27th Aralık 2019

 

Takılar denilince akla ilk gelenler; yüzükler, bilezikler, küpeler ve kolyelerdir. Özellikle kolyeler, eski zamanlardan bu yana gerek insanların görünümlerine kattıkları şıklık gerek kişinin karakter ve giyim zevkini yansıtması bakımından ayrı bir değere haizdir. Kolyeler, hangi madenden üretilmişlerse o madenin değeri nispetinde daha fazla ilgi ve talep görmüşlerdir. Günümüzde de altın, gümüş, pırlanta, elmastan ve doğal taşlardan yapılan kolyeler maddi değerleri ile ön plana çıkmakta daha fazla tercih edilerek talep görmektedir.

Bazı kolyeler ise, hangi madenden ya da doğal taştan üretilmiş olursa olsun, manevi değerinin yüksekliği sebebi ile paha biçilemez bir değere sahiptir. Kıymeti ölçülemeyen bu kolyelerden biri de zemzemsuyu ile doldurulmuş kolye olarak karşımıza çıkıyor. Bu şifa veren, kutsal topraklardan çıkan, özel, manevi gücü kuvvetli, berrak ve hiç bir mikroorganizma, bakteri içermeyen bilimsel araştırmalar sonucu sağlığa sayısız faydaları ortaya çıkarılan sağlıklı kutsal su, içenleri olduğu gibi üzerinde taşıyanları da ruhen rahatlatıyor, kalben mutluluk veriyor.

Zemzem Suyu İçeren Kolyelerin Özellikleri

Zemzem suyu içeren kolyelerin, en önemli özelliği başlığında da belirtildiği üzere şifa verici ve kutsal zemzem suyunu içermesi. Bu kolyelerin bir diğer önemli özelliği, içlerinde orijinal arapça olarak yazılmış Cevşen duasını taşımaları. Cevşen duası, kaza ve beladan koruyucu etkisine inanılan bu sebeple üçgen muhafazalar ya da kolyeler içinde taşınan büyük ve etkili bir dua. Cevşen kelimesinin farsça kökenli olup, zırh anlamına gelmesi de duanın gücünü yansıtması bakımından son derece anlamlı.

Zemzem suyunu ve Cevşen duasını içeren ve büyük bir manevi kıymete haiz bu değerli kolyeleri üzerinde taşımanın, insanlara manevi bir güç ve huzur verdiği biliniyor. Bu manevi değeri yüksek kolyeler, 925 ayar gümüşten üretiliyor. Gümüş elementinin özellikleri ve sağlamlığı; bu kolyelerin korunması açısından bu elementin tercih edilmesinin sebeplerinden. Ayrıca gümüşün dinen caiz bir maden, element olması da bir diğer önemli nokta.

En Çok Talep Edilen Türleri

Tesbihane; özel tasarım kolyeleri ile gümüş takı, el işçiliği ve doğal tesbihlere ilgi gösteren kıymetli müşterilerini e-ticaret alanında hizmet veren internet sitesinde yıllardır özenle buluşturuyor. Milyonları ağırladığı sitesinde, en çok talep edilen özel tasarım gümüş kolyelerin başında: zemzem suyu ve Cevşen duasını içeren gümüş kolyeler ve yine zemzem suyunu ve Cevşen duasını da içeren Arapça ” Hasan-Hüseyin” yazılı, Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin sevgili torunlarının mübarek isimlerini içeren 925 ayar gümüş kolyeler gelmektedir.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir