Cevşen Dualı Kolye12th Aralık 2019

 

Cevşen duasının Cevşen-i Kebir denilen Büyük Cevşen ve Cevşen-i Sağir olarak bilinen Küçük Cevşen olarak iki çeşidi vardır. Bu duanın, araştırmalar neticesinde 7 ile 10 veya 13 ile 15. asırlarda ortaya çıktığı bilinmektedir. Şöyle ki; Büyük Cevşen duası, bazı Sünni ve Şii Müslümanlar arasındaki yaygın inanışta; Hz. Allah (C.C) tarafından Cebrail vasıtası ile Hz. Muhammed( S.A.V.) efendimize bu dua gönderilmiştir. Küçük Cevşen ise, Şii Müslümanlarca, on iki imamdan olan Musa El-Kazım tarafından okunan bir duadır.

Cevşen duası, koruyucu özelliği ile bilinen büyük dualar arasında önemli bir yere sahip. Üzerinde yazılı nüshasını taşıyan ya da bu büyük duayı okuyan kimsenin bu duanın hikmeti ve faziletleri ile kötülüklere, kazalara, belalara karşı adeta üzerine bir zırh giymişçesine korunduğuna inanılır. Bu sebeple, manevi gücüne ve koruyucu özelliğine inanılan Cevşen duasını, inanan insanlar üzerlerinde taşımak istemektedir. Bunun en çok tercih edilen şekli Cevşen dualı kolyeler olarak karşımıza çıkar. Muhafazalı bu kolyeleri taşıyanlar manevi yönden içlerinde huzur hissettiklerini dile getirmektedir.

Cevşen Dualı Kolye Çeşitleri

Cevşen duasını içeren kolyeler, genellikle talebe bağlı olarak 925 ayar gümüşten üretilmektedir. Gümüş elementi dayanıklılığı ile, bu büyük duayı dış etkenlere karşı muhafaza edebilmesi sebebi ile ön plana çıkar. Farklı tasarımları ile gümüş cevşen kolye vitrinlerde, online alış veriş sitelerinde yerini almaktadır. Bu tasarımların içinde zemzem su dolu gümüş cevşen kolyeler de insanlara dikkat çekici alternatif bir seçenek sunmaktadır. Zemzem suyunun şifa verici yanı ve kutsal topraklardan geldiği düşünüldüğünde, Cevşen duası bu kutsal suyun içinde daha da manevi anlam kazanmaktadır.

Tesbihane’de Birbirinden Değerli Cevşen Dualı Kolyeler

Tesbihane, online internet sitesinde birbirinden değerli Cevşen dualı kolyeleri, ziyaretçilerinin beğenisine sunmaktadır. Yılların deneyimi ve müşteri odaklı kaliteli ve güvenilir hizmeti ile kalpleri
fetheden bu sitede en göze çarpan Cevşen kolyeler: Minare tasarım, Arapça “Muhammed” yazılı, mevlevi tasarım, Nalı Şerif işlemeli, Zülfikar kılıç işlemeli, Zemzem ile doldurulmuş Arapça Hasan-Hüseyin” yazılı, Zemzem suyu ile doldurulmuş, Galata kulesi tasarım 925 ayar gümüş Cevşen kolyelerdir.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir