Tesbih Kullanımının İnsan Psikolojisi ve Sağlık Üzerindeki Etkileri13th Kasım 2019

Geçmiş zamanlardan bu yana popülerliğini hiçbir zaman kaybetmemiş tesbih kültürü erkeklerin vazgeçilmez aksesuarları arasında yer almaktadır. Günümüzde televizyonlarda, sinemalarda ve sosyal mecralarda tesbih kullanımı fazla olduğundan dolayı bu popülerlik son zamanlarda git gide artmaktadır. Yüzlerce tesbih çeşidi bulunduğundan dolayı bunların özellik ve faydaları birbirinden farklıdır. Bu yüzden erkeklerin tesbih seçimi konusu bu özellik ve faydalara göre değişkenlik göstermektedir.
Damla Kehribar; ilaç sanayinde kullanılıyor!
Ülkemizde en çok satışı gerçekleştirilen ve kullanılan damla kehribarlar, gram bazında da satışı gerçekleştirilmektedir. Satışlar en çok ilaç sanayinde kullanılmak üzere yapılmaktadır. Damla kehribar bilindiği üzere ateş düşürücü özelliğine sahiptir.
Eldeki bakterileri temizleyici özelliği bulunuyor.
Damla kehribar tesbihleri sonrasında en çok tercih edilen bir diğer tesbih çeşidi de kukadır. Kuka tesbihler kuka ağacından yapılmaktadır. İçerisinde bulunan Hindistan cevizine benzer yabani bir çekirdek sayesinde eldeki bakterileri temizleme özelliği bulunmaktadır. Kuka tesbihler, Osmanlı döneminde en çok hekimler tarafından tercih edilmekteydi.
Kuka tesbihler kullandıkça, zamanla renk değiştirerek koyu kahve rengine doğru döner. Elde bulunan tüm bakteriler ile beraber aynı zamanda terlemesini de önleyici özelliği bulunmaktadır. Osmanlı döneminde sarayın bazı bölümlerine bu tesbihi kullanmayan kişilerin girişi yasak olduğu da söylenmektedir. Kuka tesbihleri yapısı gereği stresi de azaltır ve en sağlam tesbihler arasında yer almaktadır.
Tesbih kullanımının psikolojik etkileri
Yüzlerce tesbih çeşidi bulunması ve her birinin ayrı ayrı özelliğe sahip olması erkekler tarafından oldukça ilgi çekicidir. Tesbih kullanan erkeklerin, özelliklerine ve ihtiyaçlarına göre doğru seçimler yaptıklarında psikolojik ve sağlık açısından oldukça fazla etkisi bulunmaktadır.
Psikolojik birçok sorun dahi kısa süre içerisinde tesbihler ile çözüme kavuşmaktadır. Tesbih kullanımı bahsettiğimiz gibi çeşitlerine göre psikolojik anlamda da farklılıklar göstermeye yardımcı olmaktadır. Bazı tesbihler korkuyu, kötü enerjiyi, dengeyi düzenlediği gibi yüzlerce çeşit tesbih bulunmaktadır. İnternet sitemiz üzerinden sizin için tüm tesbihler ile ilgili en doğru ve güncel bilgileri sunuyoruz. Merak ettiğiniz tesbih ile ilgili araştırmaları yapabilir, özelliğini öğrenebilirsiniz. Sizin için en uygun olan tesbih çeşidini internet sitemizden online olarak satın alabilirsiniz.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir