Kuka Tesbihlerinin Anti Bakteriyel Yapısı12th Kasım 2019

Ülkemizde en çok satışı gerçekleştirilen tesbihler arasında bulunan Kuka, birçok özelliği ile kullanıcıları tarafından oldukça sevilmektedir. Kuka tesbihler, tropikal bölgelerde yetişmektedir. Kuka ağacında bulunan cevize benzer bir meyveden yapılmaktadır. Ülkemizde bu ağaçlar yetişmemektedir, fakat tesbih malzemeleri arasında en çok tercih edilen olmasından dolayı tesbih malzemecilerinde oldukça fazla bulunur.
Kuka Tesbihlerinin Kararması
Kuka yapısı gereği oldukça sert ve dayanıklıdır. Uzun yıllarca kullanılmasına rağmen diğer tesbih çeşitlerine göre çok daha uzun zamanlar kullanımı gerçekleşir. Kuka ilk yapıldığında ve kullanmaya başladığında açık renktedir. En belirgin ve en çok bilinen özellikleri arasında bulunan kararma durumudur.
Kuka tesbihi kullanıcılarının birçoğu alıp bıraktığında, kararma işleminin gerçekleşmediğini belirtmektedir. Kuka tesbihler ancak kullandıkça kararır, bu yüzden tesbihin kararmasını istiyorsanız oldukça fazla kullanmanız gerekmektedir. Eski zamanlarda kuka tesbihi yapımı zahmetli ve zordu, ustalar bu tesbihleri ellerinde yapmaktaydılar. Fakat günümüzde kuka tesbihler tezgahlarda şekillendirilir ve el işçiliği ile yapımı gerçekleşir.
Kuka Tesbihlerin Anti Bakteriyel Yapısı
Kuka tesbihleri en sık Osmanlı döneminde sağlık sektöründe kullanılmaktaydı. Özellikle Osmanlı hekimleri kukayı yanından eksik etmezlerdi. Bunun nedeni, kukanın özellikleri arasında mikrobun uzak tutması ve bakterileri kolay bir şekilde kırmasıdır. En çok şaşırtıcı olan bilgilerden bir tanesi ise kuka kullanmayan hekimlerin sarayın bazı odalarına girilmesine izin verilmemesidir. Bunun gibi birçok faydalı özelliği bulunmaktadır. Bu yüzden aslında herkesin kuka kullanması ve yanında taşıması oldukça faydalıdır.
Yapısı her ne kadar sert olsa da, zarif bir görünümü vardır ve hafiftir. Bu yüzden taşırken de sizi rahatsız etmez ve herhangi bir ağırlık vermez. Birçok tesbihte olduğu gibi kuka tesbihi özellikleri arasında stres azaltıcı ve rahatlatıcı özelliği de bulunuyor. Gün içerisinde çok fazla stresli olan ve kendini rahatsız hisseden herkes kuka tesbihi sitemizden satın alabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
Tesbihane olarak, yüzlerce çeşit herkesin beğenisini kazanacak modeller bulunmaktadır. İnternet sitemizde kuka tesbihleri kategorisine giriş yaparak en uygun fiyatlara bahsettiğimiz özelliklerde tesbih sahibi olabilirsiniz.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir