Alyasın Tarihte Ne Zamandan Geldiği ve Önemi11th Kasım 2019

İngilizce de “alliance” kelimesi olarak tanımlanmaktadır. Türkçe’de anlamı ittifak yapmak, müttefiki olmak anlamını taşımaktadır. Alyans neden takılır sorusuna en iyi yanıt olarak; çiftlerin hayatında karşılaşabileceği her türlü sorunda birbirleri ile birleşerek mücadele edeceği anlamına gelmektedir.
Alyansın Tarihi
Alyans ilk olarak 4.800 yıllarında ortaya çıkmıştır. Yapılan araştırma ve tahminlere göre Eski Mısır’da kenevir ve benzeri bitkileri yüzüğe benzer şekiller verilmesiyle ortaya çıktığı söylenmektedir. O dönemlerde yuvarlak olaran çizimlerin ve simgelerin herhangi bir bitiş ve başlangıç noktası bulunmadığından dolayı sonsuzluk anlamına geldiğine inanılıyordu. Bu yüzden alyans sonsuzluğun simgesi olarak bilinmektedir. Takan evli çiftlerin de, evliliğin ve sevginin sonsuz olduğunu ifade etmesi anlamına gelmektedir.
Altın alyans tahmini olarak 860’lı yıllarda Papa Nicolas tarafından bulunan, nişan ve düğün zamanlarında kullanılmasını belirten ilk kişi olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda düğün ve nişan yüzüğü olarak ayrılması da ilk o dönemlerde başlamıştır. İlerleyen dönemlerde (Papa III. Innocent) 12. yüzyılda düğün merasimlerinin klise de özel bir tören ile yapılması ve yüzüklerin tamamen ayrılması konusu şart haline gelmiştir.
Erkekler ilk alyansı kullanmaya başlaması II. Dünya savaşı sırasında gerçekleşmiştir. Takılan yüzüklerde, askere giden erkeklerin eşlerini hatırlamaları ve onlardan hatıra kalmaları adına kullanılmaktaydı. Alyans tarihinde en çok yayılmaları Osmanlılar ve Araplar tarafından başlamıştır. O dönemlerde erkeklerde ihtişam, kadınlardaysa güzelliğin simgesi olarak tanımlanmaktaydı.
Yazılı alyans yüzükler ne zaman ortaya çıktı?
Birçok kişi teknolojinin gelişmesi ve sonrasında yüzüklerin üzerine yazılar yazıldığını bilmektedir. Fakat bu durum öyle değildir. Yazılı yüzükler M.Ö 9. yüzyıllarda Roma Uygarlığında, demirlerin kullanılmasıyla başlamıştır. Bahsettiğimiz dönemlerde bu tarz yüzüklerin kullanımı sadece kadınlara özel olduğu söylenmektedir. Yazılı alyanslar ilk olarak içerisine anlamlı yazılar yazılarak kullanılmaya başlanmıştı. Alyansların içine genel olarak “seviyorum”, “sen benimsin”, “sen benim içinsin” gibi yazılar yazılarak takılmaktaydı.
Yüzlerce alyans modelleri
İnternet sitemizde eski ve yeni modellere sahip yüzlerce alyans modeli bulunmaktadır. Güvenilir bir şekilde kendiniz veya sevdikleriniz için satın alabilirsiniz.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir