Tesbih Anahtarlıklar – Hem Tesbih Hem Anahtarlık3rd Ekim 2019

 

Erkeklerin en sık kullandıkları aksesuarların başında tesbihler gelir. Tesbih hem bir anlamda stres atmak hem de aksesuar olarak kullanmak için son derece ideal olan bir tercih olacaktır. Tek amaçlı olarak kullanılmasının yanı sıra hem de anahtarlık görevi gören modellerin olması da daha işlevsel olmasına neden olur.

Bunun için tesbih anahtar modelleri de fazlasıyla talep görmeye başlamıştır. Anahtarlık ve tesbih olarak kullanılan modeller diğer modellere göre daha küçük ve daha işlevsel olarak tasarlanır. Bundan dolayı da son derece taşınması kolay ve model olarak da çeşitlidir. Bunun için son zamanların en çok tercih edilen erkek aksesuarlarından bir tanesi olarak adlandırılabilir.

Avantajları Nelerdir?

Hem tesbih hem de anahtarlık olarak kullanılan modeller aslında oldukça avantajlıdır. Çünkü çok amaçlı olmasından dolayı kolaylık sağlar.

Ek olarak:

  • Hediye olarak kullanılabilir,
  • Küçük ve taşıması kolaydır.
  • Çok amaçlıdır.

 

Bu tarz nedenlerden dolayı trend haline gelen tesbih anahtarlıklar oldukça farklı modellerin ortaya çıkmasına da neden olur. Çünkü tercihe göre hem tesbih hem de anahtarlık olarak kullanılması gerektiğinden dolayı birbirinden farklı zevklere hitap etmesi beklenir. Böyle olunca da fazlasıyla tercih ortaya çıkmak zorunda kalır.

Nelere Dikkat Edilmelidir?

Erkeklerin çokça kullandıkları bu aksesuarı satın alırken bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Bu detayların başında ise yapıldığı malzeme gelir. Çünkü elde tesbih olarak kullanıldığından dolayı sıklıkla boncuklarının oynaması gerekir.

Anahtarlık olarak kullanıldığında ise birden fazla anahtarlık asılması gerekebileceğinden dolayı ipinin ve boncuklarının olabildiğince kaliteli malzemeden seçilmesi önerilir. Bunun için malzeme kalitesine dikkat etmek önerilir. Taşların boyasının akmaması için de doğal taştan yapılanların tercih edilmesi yoluna gidilebilir.

Kullanılan Modeller

Genelde hem tesbih hem de anahtarlık olarak kullanılan aksesuarlarda sade ve şık olanlar tercih edilir. Bunun nedeni elde sıklıkla kullanılan ürünler olmasından kaynaklanır. Ürünlerin özel tasarım ve özel taşlardan meydana gelen türleri de bulunur. Kişinin zevkine göre ayarlanan bir durum olmasından dolayı trendlere uygun şekilde tasarımlar yapılması da söz konusu olmuştur.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir