Sıkma Kehribar ile Ateş Kehribarın Farkı Nedir?22nd Ekim 2019

Sıkma kehribar ve ateş kehribar arasındaki fark öncesinde her ikisinin de ne olduğundan ve özelliklerinden bahsedelim.
Sıkma Kehribar Nedir?
Adını sıkça duyduğunuz sıkma kehribar, doğal olmayan ve belirli yapıya bağlı olarak laboratuvarlarda hazırlanan reçineye denir. Kısaca sıkma kehribar taşı, çeşitli kimyasal maddelerin birleşimiyle beraber hazırlanmaktadır. Dışarıdan bakıldığında kehribar ile birebir aynı gözükse de yapı olarak herhangi bir benzerliği bulunmamaktadır.
Görünümünün hoş olması ve kullanım açısından sevilmesi nedeniyle, tesbih severler tarafından en çok tercih edilen taşlardan bir tanesidir. Kimyasal içerikler ile hazırlandığından dolayı fiyatı kehribar taşına göre biraz daha uygundur. Bazı özelliklerde ki sıkma kehribarlar (el işçiliği vb.) biraz daha yüksek fiyatlara da satılmaktadır.
Ateş Kehribar Nedir?
Ateş kehribar taşı, sıkma kehribar gibi kimyasal maddeler ile üretilmektedir. Kehribar taşları arasında içeriğinde bulunan maddelerin farklılık göstermesi aralarında ki en belirgin ayırıcı özelliğidir. Ateş kehribar taşı fenol, formaldehit ve boyadan oluşmaktadır. Yapımında elyaf kullanılmadığından dolayı şeffaf görünüşe sahiptir. Ateş kehribar adını renginden almaktadır.
Ateş kehribar taşları yapımında kullanılan malzemeler kolay bulunamadığından dolayı fiyat olarak biraz daha yüksektir.
Her iki taş içinde geçerli, gerçek olmayan hazır bir şekilde kalitesiz hazırlanmış ürünler bulunmaktadır. Bu gerçek olmayan ürünler bahsettiğimiz özelliklere sahip olmamaktadır, bu yüzden kaliteli olmayan ürünleri ayırmanız oldukça basittir.
Sıkma Kehribar ve Ateş Kehribar Arasındaki Farklar
Sıkma kehribar, kullanıldıkça renk değişimi ve daha güzel çekim hissi vermektedir. Yapı gereği sert malzeme olsa da pamuksu ve yumuşak olması en çok sevilen özellikleri arasındadır. Sıkma kehribar taşları, ateş kehribar taşlarına göre biraz daha uygun fiyata satılmaktadır.
Ateş kehribar taşlarının en çok bilinen özelliği geçmiş yıllarda soğuk algınlığı, bronşit, astım ve alarji gibi birçok hastalıklarda boyun bölgelerinde kullanılmış olmasıdır. Bu yüzden ateş kehribar, belirtilen bu rahatsızlıklara iyi gelmesidir. Diğer taşlar ile karşılaştırdığımızda sağlık konusunda daha üstündür.
İnternet sitemiz üzerinden sıkma kehribar ve ateş kehribar tesbih modelleri inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir