Oniks Doğaltaşın Özellikleri ve Faydaları11th Ekim 2019

 

İngilizce dilinde ”Onix” şeklinde bilinen Oniks doğal taşı, şans taşı olarak da bilinmektedir. Bu taşın yarı değerli bir taş çeşidi olduğu söylenebilir.

Oniks Taşının Özellikleri

Oniks taşının özellikleri incelendiği zaman gri ve siyah renklerde olduğu ve açık renkli bantları bulunduğu söylenebilir. Taş, opak bir görüntüye sahiptir ve cam kadar parlak durur. Oniks taşının sertlik seviyesi yedidir. Oniks doğal taşı en fazla; Çin, İtalya, Meksika, Madagaskar, Mısır, Hindistan ve Almanya’da çıkarılmaktadır. İçinde oldukça fazla sayıda minerali bulunduran taşın, pek çok taşta olduğu üzere fosil kalıntısının çok uzun senelerce yer altında türlü basınçla ve ısı ile taş hale gelmesinden oluşur.

Oniks Taşının Kullanım Alanları

Oniks taşı, estetik ve hoş görünümü sayesinde eski zamanlardan bu yana türlü süs eşyalarında, aksesuarlarda devamlı kullanılmıştır. Taşın işlenebilir olması bu konuda çok önemlidir. Günümüzde bu sahada yaygın biçimde kullanılan oniks taşı, bilhassa tespih kullanımında çok tercih ediliyor. Oniks doğal taşı, tespih çeken bireylerde oluşan negatif enerjiyi alması için kullanılmaktadır. Erkekler bakımından çokça kullanılan bu tespihlerin görünümleri de muhteşemdir. Oniks taşlı yüzük ya da kolyeler hanımlar tarafından seçilmektedir.

Oniks Taşının Temizlenmesi 

Oniks doğal taşının, üstünde toplanacak olan negatif enerjiden arındırılması adına, akan suyun altında 5 dakika boyunca yıkanması tavsiye edilmektedir. Güneşli bir ortamda ise bir saat kadar bekletilmesi taş üzerinde arındırıcı etkiye sahiptir.

Oniks Taşının Faydaları

Oniks doğal taşının psikolojik ve fiziksel yönde n oldukça fazla sayıda yararı bulunur.

Bunlar;

  • Bireyin kendisine güvenmesi, mutlu hissetmesi, stresi azaltması, depresyondan kurtulması gibi etkilere sahiptir.
  • Nazar bakımından etkili taştır. Negatif enerjilere karşın bireyi korur.
  • Rahatlatıcı ve sakinleştirici özelliği bulunur. Cesaret ve şans getirdiğine inanılmaktadır.
  • Kadın- erkek ilişkileri adına olumlu etkileri bulunur.
  • Odaklanma problemi çeken bireylerde dengeyi sağlamaya yardımcı olur.
  • Endişe bozukluğuna iyi gelir. Gelecek hakkında pozitif düşüncelere yer açar. Bireyin gereksinim duyduğu enerjiyi verir.
  • Derin duygulardan bireyi koruyup, yanlış yapma olasılığını düşürür.

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir