Havlit Doğaltaşın Özellikleri ve Faydaları9th Ekim 2019

 

Havlit taşı, opak yapıya sahip olup sulu kalsiyum borattan oluşmaktadır. Parıldayan yani vitröz yapısı bulunan havlit taşının, şeffaf kristal biçime sahip olduğu formları vardır. Ancak bu çok ender rastlanılan bir formdur. Şeffaf formda kaydedilmiş en büyük havlit taşı kristali 1 santimetre uzunluğundadır.

Havlit Taşının Hakkında Genel Bilgiler

Porselen ya da mermere benzeyen bir görüntüsü bulunan havlit taşı, üstünde siyah, kahverengi ve gri çatlaklara benzeyen serbest çizgilere sahiptir. Gri ve beyaz renkli gözenekleri bulunan, damarlı matris formuyla yumuşak taştır. Yumuşak formundan ötürü çizilme ve kırılma gibi sorunları vardır. Bu nedenle, takı gibi aksesuarlarda kullanılmamaktadır. Havlit taşının anılan diğer adları; beyaz turkuaz, beyaz bufalo taşı ve kutsal bufalo taşı şeklindedir.

Havlit Taşının Oluşması

Havlit taşının oluşumu, kalsiyum ve borla zengin hale getirilmiş salin çözeltisinin oyuk içinde buharlaşması ile meydana gelir. Yumuşak formu ve gözenekleri boyayı çok iyi emer. Bu yüzden kırmızı mercan, turkuaz gibi şekillerle de satılabilmekte. Havlit taşının kesinlikle taklit edilemeyeceği bilinmelidir.

Havlit Taşı Hakkındaki İlginç Bilgiler

Havlit taşı, 50 kg üzerindeki kütleler şeklinde de bulunabilmektedir. En büyük havlit doğal taşı, Kaliforniya’da bulunmuştu. Havlit taşının yaklaşık olarak ağırlığı 500 kilogramdı. Havlit doğal taşın, en mühim şifa taşları arasında yer aldığı söylenebilir. Öfkeli kişilerin öfke kontrolünü sağlayıp, merkezi sinir sistemini güçlendirmektedir. Stres konusunda oldukça kuvvetli bir taştır. Yapılmış olan bilimsel deneylerde havlit taşı, kemiklerin yapısında ve dişler için oldukça olumlu neticeler vermiştir.

Havlit Taşı Özellikleri

  • Kalsiyum dengelenerek, bireyin kuvvetli olmasına destek olur.
  • İnsanlar ile iletişimin kolaylaştırılmasına ve bencillikten uzak olunmasına yardımcı olur.
  • Hafızayı kuvvetlendirip, daha kuvvetli olmasına yardımcıdır.
  • Her konuya daha farklı bakılmasına imkan tanır.
  • Mantıklı ve sakin iletişim kurulmasına destek olmaktadır.
  • Gerginlik, kaygı, stres gibi olumsuz duyguları ortadan kaldırır.
  • Havlit taşında bulunan enerjiden birisi de; çevrede olup bitenin hakkında bireyi bilinçli duruma getirmesidir.
  • Daha merhametli olunması için bireye ilham verir.
  • Olumsuz her türlü duyguyu ortadan kaldırıp, bireye enerji verir.

 

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir