Hangi Parmağa Ne Çeşit Yüzük Takılır?17th Ekim 2019

 

Aksesuarlar gün geçtikçe kadınlar için vazgeçilmez olmaktadır. Aynı zamanda erkekler de günümüzde çeşitli aksesuarlar kullanmaktadırlar. Kadınlar için aksesuarlar, kolye, küpe, yüzük, bileklik, piercing, saat ve halhal olmaktadır. Erkekler için ise, saat, kemer, bileklik, küpe, yüzük, piercing ve kolye olmaktadır. Her gün yeni yeni modeller çıkmaktadır. Yüzük çeşitleri günümüzde çok popülerdir.

Yüzük Çeşitleri

Pek çok yüzük çeşidi bulunmaktadır.

Kadınlar için;

  • Tektaş yüzük
  • Beştaş yüzük
  • Eklem yüzük
  • Altın yüzükler
  • Gümüş yüzükler
  • Metal yüzükler
  • Alyanslar

Erkekler için ise, çeşitli modellerde metal yüzükler ve alyans çeşitleri bulunmaktadır. Her çeşit yüzük hem kadınlar hem de erkekler tarafından kullanılmaktadır. Her gün yeni yüzük modelleri çıkmaktadır. Yeni modeller çıktıkça insanlar yüzük satın almaktadır.

Tektaş Yüzük

Kadınların vazgeçilmezi olan tektaş yüzükler, son derece şık ve elit bir görünüm yarat maktadırlar. Her ne kadar pahalı olsalar da çok tercih edilirler ve çoğu kadın özel günlerinde kullanmaktadır. Bazı kadınlar günlük olarak da kullanmaktadırlar. Tektaş yüzükler yüzük parmağına takılmalıdır ve alınırken yüzük parmağı ölçüsü doğru bir şekilde alınmalıdır.

Beştaş Yüzük

Yine çok tercih edilen bir yüzük modelidir. Genellikle, tektaş yüzük ile birlikte yüzük parmağa takılır. Oldukça şık bir modeldir. Tektaşa göre biraz daha pahalıdır. Düğünler bu yüzük için tercih sebebidir.

Eklem yüzük

Eklem yüzükler tüm eli kapsayan modellerdir. Baş parmaki işaret parmağı, orta parmak, yüzük parmak ve serçe parmağa takılmaktadır. Günümüzde oldukça popülerdir. Herkes bu yüzükleri her şeyle kombinleyebilmektedir. Çeşitli modelleri mevcuttur. Zayıf ellere çok yakışmaktadır.

Altın Ve Gümüş Yüzükler

Altın ve gümüş yüzükle genellikle yüzük parmaklara takılmaktadır. Fakat tercihen diğer parmaklara da takılabilir. Aynı şekilde alyanslar da yüzük parmağa takılır. Bunun için yüzük parmağı ölçüsü ve parmağa göre daha zarif veya daha büyük modeller tercih edilebilir.

Metal Yüzükler

Günümüzde en çok kullanılan yüzüklerdir. Genelde yüzük parmağa takılırlar. İsteyenler diğer parmaklarına da takabilirler. Çok çeşitli modelleri mevcuttur. Bugün herkes bijuterilerden satın alabilmektedir. Diğer yüzüklere kıyasla ucuzdur.

 

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir