Gerçek Erzurum Oltusu Üzerine Yapılan İşlemeler Hakkında16th Ekim 2019

 

Yer altında var olan ve çıkarıldıktan sonra oldukça değerli bir hal alan birçok farklı maden vardır. Söz konusu olan bu madenlerden birisi de hiç şüphesiz Oltu taşıdır. Sadece Erzurum ilinde çıkarılan ve burada işlendikten sonrada birçok farklı biçimde satışa sunulan bu taşın gerek çıkarılması gerekse de kullanımı oldukça zorludur. Bunun içinde ülkemizin her yerinde biliniyor ve gerekli olan değer de veriliyor.

Çıkarma İşlemleri

Oltu taşı oldukça hassas ve kırılgan bir taştır. Yarı değerli madenler arasında olan Oltu taşının çıkarılması oldukça zahmetlidir. Çünkü çıkartıldığı yerler genellikle araçların giremeyeceği dik ve sarp arazilerdir. Bu da insanların manuel olarak yani kazma kürek yardımı ile bu taşları çıkarmasına sebebiyet veriyor. İşte bunun içinde piyasada satış işlemleri oldukça pahalıdır.

İhracat Kazanımları

Dünyanın birçok yerinden talipleri bulunan Oltu taşının sadece ülkemize değil aynı zamanda da yurt dışına da satıldığını rahatlıkla fark edebilirsiniz. Çünkü söz konusu olan bu taşın birçok farklı faydasının olduğuna da inanılıyor. Örnek olarak insanın negatif enerjisini ve stresini çeken ve onu yok eden bir taş mahiyetinde de görülüyor. Siz de eğer böyle bir etkiyi hissetmek istiyorsanız bir tane satın alabilir ve kullanabilirsiniz.

İşlemeleri Nelerdir?

Söz konusu olan bu taşın üzerine yapılan birçok farklı işleme vardır. Bu işlemlere sayesinde değerinin çok üstünde fiyatlara satılabiliyor. Çünkü oldukça kaliteli olan bu işlemelerin hepsi insan el ile yapılan ve emek harcanan ürünlerdir. Örneğin sık sık tesbih yapımında kullanılan bu Oltu taşı üzerine o kadar farklı işlemeler yapılıyor ki insanlar söz konusu olan bu işlemelerden dolayı taşları satın alıyorlar.

Elde Edilen Ürünler

Söz konusu olan bu taştan elde edilen birçok farklı takı ve alet vardır. Bu ürünler de insanlar tarafından sık sık tercih ediliyor.

Bunlar;

  • Oltu taşı takılar
  • Oltu taşı tesbih
  • Oltu taşı kolye
  • Oltu taşı bileklik ve yüzükler gibi birçok farklı ürünün yapımında tamamen el işlemeciliğine dayanan bir sistem ile yapılıyor.
About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir