Gerçek Erzurum Oltu Taşının Kömür Gibi Madenlerden Çıkarıldığını Biliyor Musunuz?21st Ekim 2019

Oltu taşı, adından da anlaşılacağı gibi Erzurum’un Oltu ilçesinin kuzeydoğu bölgelerinde çıkarılmaktadır. Türk maden kanunları tarafından onaylanmış ve tescil edilmiş en değerli taşlardan bir tanesidir. Rezervi ve çıkarılması zordur. Oltu taşının, diğer adı kara kehribar olarak bilinmektedir. Kara kehribar ismini genelde Erzurum’da kullanılmaktadır.
Gerçek Erzurum oltu taşları kömür madenlerine benzer bir şekilde çıkarılmaktadır. Belirli bir fiziksel özelliği olmadan, çıkarıldıktan sonra işlemleri yapılmaktadır. Bilindiği gibi, kömür madenleri kazılarak çıkarılmakta, Erzurum oltu taşı da aynı şekilde kömür madenlerine benzer bir şekilde kazıyarak çıkarılmaktadır.
Geçmiş dönemlerde tesbih ve süs aksesuarları yerine daha çok kutsal sandık ve heykel yapımlarında kullanıldığı bahsedilmektedir. Günümüzde ise sadece tesbih, süs ve takı eşyaları yapımında kullanılıyor.
Oltu Taşının Özellikleri
En çok bilinen ve kullananlar tarafından inanılan özelliği vücudunuzda birikmiş olan statik elektriği atmasıdır. Bu elektriğin dışa vurulmasıyla beraber stresin azaldığı da söylenmektedir. Bununla beraber namaz sonrası, dua öncesi ve zikirde sayı takibini yapmak için kullanılmaktadır. Diğer teşbihlere göre es farklılığı bulunuyor, daha tok bir ses vermektedir. Oltu taşı, siyah olsa da bıçakla kazındığında içerisinden kahverenginde toz çıkmaktadır.
Gerçek Oltu Taşı Nasıl Anlaşılır?
Oltu taşları genellikle pahalı olduğundan dolayı, uygun fiyata satılan ve güvenilir olmayan tesbih satıcılarından alışveriş kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda oltu taşına benzer olan kalitesiz, rengi farklı ve çakma taşlar piyasaya sürülmüştür. Bu taşlar genellikle Rus ve Gürcistan oltusu olarak bilinmektedir. Bu taşların, gerçek oltu taşı ile herhangi bir alakası yoktur. Tüm yapısal özellikleri farklıdır. Bu yüzden oltu taşı almadan önce kesinlikle aldığınız yerin güvenilir olması gerekmektedir.
Tesbihane olarak, özel atölyelerde üretilmiş olan gerçek oltu taşlarından ürünlerimize göz atabilirsiniz. Oltu taşı tesbih sahibi olmak istiyorsanız, internet sitemizde ki oltu taşı tesbih modellerini inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. Tüm ürünlerimizde orjinallik garantisi vererek satışlarımızı gerçekleştirmekteyiz.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir