Firuze Doğaltaşın Özellikleri ve Faydaları8th Ekim 2019

 

Firuze doğaltaşı fiziksel özelliklerinden kaynaklı olarak turkuaz taşı olarak da biliniyor. Yapısından kaynaklı olarak birçok yerde kullanıma açık bir doğal taştır. Başta şifa merkezleri olmak üzere dini konularda hizmet veren kişiler tarafından bile tavsiye edilen bir taş türüdür.

Firuze Taşının Başlıca Faydaları Nelerdir?

Firuze doğaltaşı insanlık tarihi boyunca sahip olduğu şifa veren yönlerinden kaynaklı olarak birçok alanda kullanılmıştır.

Şu an bile birçok kişi tarafından kullanılan Firuze doğaltaşının başlıca faydaları şunlardır;

  • Nefes yollarında sıkıntı olan kişilerin nefes yollarının temizlenmesini sağlar,
  • Manevi yönden zayıf olan kişiler için kullanılabilir,
  • Yüksek öksürüğü olan kişiler için öksürüğün azaltılmasını sağlar,
  • Sadakat taşıdır ve insanların daha anlayışlı birisi olmasına fayda sağlar,
  • Kan akımı ve damar sıkıntılarının çözülmesine yardımcı olur,
  • Kemik sıkıntıları olan kişiler için kemik güçlendirici bir özelliği bulunuyor,
  • Migreni olan kişilerin sosyal yaşamlarını daha güzel geçirebilmeleri için destekçi oluyor.

 

Turkuaz taşı olarak da bilinen firuze doğaltaşının başlıca yararları bunlardır. Bu yararlarından kaynaklı olarak birçok hasta tarafından kullanılan bir doğaltaştır.

Takı Üretiminde Firuze Taşı

Takı üretiminde sıklıkla kullanılan bir taş çeşidi olan Firuze doğaltaşı, hem şifa veriyor hem de hoş bir görüntü oluşturuyor. Kişilerin daha şık olmasını sağlamak amacı ile kolye ve bileklikler başta olmak üzere birçok çeşit takının yapı taşını oluşturuyor.

Dini Manada Firuze Taşının Kullanımı

Firuze taşı sahip olduğu özelliklerinin yanı sıra manevi anlamda da bir takım özelliklere sahip olan bir taştır. Peygamber efendimiz başta olmak üzere birçok din adamı firuze taşı ile yapılan duaların gerçek olma ve Tanrı katında kabul edilme olanağının daha yüksek olduğunu dillendiriyor. Dua edilirken Firuze taşının havaya kaldırılarak yapılan dualar daha hızlı bir şekilde kabul görüyor.

Geçmiş Yıllara Firuze Taşının Kullanımı

İnsanlık tarihinin başladığı yıllardan itibaren firuze taşı insanlar tarafından kullanılmıştır. İlk kullanım nedeni ise nazarı engellemek içindi. Bunun yanında şifa veriyor olması da uzun süre boyunca kullanılmasını sağlamıştır.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir