Diş Çıkaran Çocuklarda Damla Kehribarın Etkisi?8th Ekim 2019

 

Kehribar taşı doğada kendiliğinden oluşan ve çeşitli faydaları olan bir taştır. Genel olarak kehribarlar damla kehribar ve sıkma kehribar olarak ikiye ayrılır. Damla kehribarlar ağaçlardan çıkan reçinenin toprağa karışması ve bazı sinek ya da böcek gibi canlıları da bünyesine katarak fosilleşmesi sonucu oluşur.

Gerçek ve Sahte Kehribar

Çam, ardıç ve kayın gibi ağaçlar dalları kırıldığı zaman reçine adlı bir sıvı salgılar. Bu sıvının toprak ve diğer canlılarla karışıp fosilleşmesi gerçek damla kehribar taşının oluşmasını sağlar. Ancak piyasada gerçek olmayan çok sayıda kehribar taşı da satılır. Bu yüzden siz satın almadan önce bazı konulara dikkat etmelisiniz. Mesela tamamen doğal bir şekilde oluşan damla kehribar taşları pırıl pırıl ve pürüzsüz olmaz.

Doğada diğer canlılarla karışmalarından ve içerisinde bazı hava sıkışmalarının olmasından dolayı bu taşlar birbirinden farklı ve içerisinde kabarcıklar bulunan taşlardır. Satın alırken kehribar taşlarının simetrik ve insan elinden çıkmış gibi pürüzsüz olmamasına dikkat etmelisiniz.

Kehribarın Faydaları

Kehribar doğanın bize sunduğu en şifalı taşlar arasındadır. İçerisinde bulunan asit sayesinde doğal bir antibiyotiktir. Özellikle bebeklere çok faydalı olan bir taştır.

Eğer bebeğinize gerçek kehribar taşlarından oluşan bir kolye takarsanız şu faydalarını görebilirsiniz:

  • Diş çıkarma sırasında ağrıları azaltır.
  • Ateş düşürücü bir etkisi vardır ki bebekler diş çıkarırken de çok ateşlenir.
  • Kehribarın sakinleştirici özelliği çok önemlidir. Çünkü diş çıkarma bebekleri çok huysuzlaştıran çok zor bir süreçtir. Bu yüzden ona kehribar bir kolye takarsanız daha kolay rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

 

Kehribar Diş Kolyesi

Kehribar diş taşı kolyesi Hollanda ve Almanya gibi ülkelerde bebekler için satılır. Genel olarak yutulma tehlikesine karşı bebekler dört ayını doldurduktan sonra kehribar kolye takabilir. Kehribar taşı doğal bir huzur ve dinginlik vericidir. Üzerinizdeki hararetin ve sinirliliğin azalmasına katkıda bulunur. Bu yüzden diş çıkarma gibi zorlu bir dönemde olan bebeklere gerçek kehribardan oluşan bir kolye takarsanız rahatlamasına yardımcı olursunuz. Doğanın bize verdiği bu armağanı bebekleriniz için kullanabilirsiniz.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir