Deri cüzdanların bakımı nasıl yapılmalıdır?23rd Ekim 2019

Deri ile yapılan ürünler pahalı olduğundan dolayı doğru bir şekilde korunmalı ve belirli aralıklarla bakımı yapılması gerekmektedir. Deri bakımı yapılmazsa, sağladığı orijinal görüntüsü ve kendisine has olan özelliklerini zaman içerisinde kaybeder. Özellikle cüzdanlar bu konuda hızlı bir şekilde deforme olan ürünler arasındadır. Bu yüzden diğer deri eşyalarınıza göre deri cüzdanları daha sıklıkla bakımını ve kontrollerini yapmanızı öneririz. Peki, aldığınız deri cüzdanların bakımı nasıl yapılmalıdır?
Islanan deri cüzdanı nasıl kurutmalısınız?
Öncelik olarak sıkça rastlanan orunlardan bir tanesi ıslanmış olan derinin ne şekilde kurutulacağı ve bakımının nasıl yapılacağıdır. Eğer ki deri cüzdanınız ıslandıysa, içerisindeki tüm eşyalarınızı çıkartarak oda sıcaklığında kuruyana kadar bekletmeniz gerekmektedir. Birçok deri cüzdan kullanıcısı kurutma makinesi ve benzeri araçları deniyor ve sonrasında deri özelliğini kaybediyor. Kesinlikle bu tarz cihazlar ile kurutmanızı önermemekteyiz.
Deri cüzdanınız kurudu ve görünüş özelliği kayboldu ne yapmalı?
Deri cüzdanlar uzun süre kullanıldığında kurur ve görünüş açısından eski halinden daha kötü bir şekilde görünür. Birçok kişi bu durumun düzeltilemeyeceğini düşünür ve deri cüzdanları kullanmazlar. Fakat cüzdan kuruduysa elbette ki bununda çözümü var. Özellikle ayakkabıcılarda bulunan deri üzerine sürülen, içerisinde balmumu esası bulunan waxlardır. Bu waxlar derinin tekrar eski görünüşünü kazanmasına yardımcı olur ve bir süre daha kullanabilirsiniz.
Deri cüzdanınız çizildiyse ne yapabilirsiniz?
Gerçek deri cüzdanlar çok kolay bir şekilde çizilebilir. Bu yüzden dikkatli bir şekilde kullanmanız gerekmektedir. Peki, cüzdanınız silindiyse hangi işlemi yapabilir ve çizikleri giderebilirsiniz? Cüzdan üzerinde bulunan çizik ve lekeler ağır bir şekilde varsa sirke ve arap sabunu bu konuda en iyi temizleyicilerdir. Sirke veya sabunu bir beze iyice yedirerek, cüzdanınızı güzel bir şekilde silebilirsiniz. Cüzdan üzerindeki çizikleri gidermek için birçok kişi sıklıkla ıslak mendil ile silerek gidermeye çalışmaktadır. Bu çizik ve lekeleri kesinlikle ıslak mendil kullanarak silmenizi önermeyiz. Bu deriyi deforme eder ve kısa zaman içerisinde yapısının bozulmasını sağlar.
Deriler mutlaka hava alması gerekmektedir. Bu yüzden deri cüzdan veya diğer eşyaları saklarken onların hava alacağı bir şekilde saklamanızı öneririz.

About the Author

TESBİHANE 2011 yılında kurulmuş İstanbul-Beyazıt merkezli bir firmadır. Güvenli alışveriş düsturunu e-ticaret sektörüne taşıyan firmamız, el emeği göz nuru tesbihler, özel tasarım gümüş erkek yüzükleri ve takı çeşitleri ile toptan ve perakende olarak faaliyet göstermektedir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir